Επικοινωνία Τσίπρα-Λαγκάρντ. Ελλείμματα και «κούρεμα» χρέους βλέπει ο Τόμσεν

Τηλεφωνική επικοινωνία με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, είχε ο πρωθυπουργός Αλ.Τσίπρας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ταμείου. Οι πληροφορίες φέρουν αντικείμενο της συνομιλίες να είναι οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους «θεσμούς».

Την ίδια στιγμή, δημοσίευμα των Financial Times, ανέφερε ότι ο πρώην εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, προέβλεψε πως η ώρα μας επιστρέφει φέτος στα πρωτογενή ελλείμματα, υπολογίζοντας μάλιστα το υψος του στο 1.5% για το 2015.

Με δεδομένη αυτή την πρόβλεψη,  το ΔΝΤ εκφράζει πλέον την θέση ότι δεν θα συνεισφέρει πλεόν στην χρηματοδότηση της Ελλάδας, καθώς λόγω και των νέων πρωτογενών ελλειμμάτων το ύψος του χρέους αναμέεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Και σύμφωνα με τις πάγιες θέσεις του ΔΝΤ, το Ταμείο δεν χρηματοδοτεί χώρες όπου οι προβλέψεις του χρέους τους, δεν είναι ουτε προβλέπεται να είναι βιώσιμο.

Στη βάση αυτή, το ΔΝΤ υπήρξε εδώ και χρόνια, υποστηρικτής ενός γενναίου κουρέματος  και του χελληνικού χρέους που κατέχει σήμερα ο επίσημος τομέας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here