Επικοινωνία Μέρκελ-Μητσοτάκη για την Αν. Μεσόγειο-Τι είπαν

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ είχε ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, με την οποία συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Α.Μεσόγειο με τις παράνομες έρευνες της Τουρκίας.

Η κ. Μέρκελ,φαίνεται ότι αναλαμβάνει εκ νέου διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας καθώς πριν λίγη ώρα είχε συνομιλήσει και με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την κυρία Merkel για την τουρκική προκλητικότητα ενόψει της αυριανής έκτακτης συνεδρίασης του συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Ερντογάν, στην επικοινωνία του με τη Μέρκελ, δήλωσε ότι είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο βάσει του διεθνούς δικαίου και του διαλόγου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο τούρκος πρόεδρος δήλωνε νωρίτερα πως η λύση στη διένεξη της Τουρκίας με την Ελλάδα σχετικά με τις ενεργειακές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση και πως η Άγκυρα δεν επιδιώκει οποιεσδήποτε «περιπέτειες» στην περιοχή.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here