Επικοινωνία Λιού με Τσίπρα-Τσακαλώτο για συμφωνία και ρύθμιση χρέους.

Στις επισκέψεις που έκανε σε Γαλλία και Γερμανία, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζ. Λιού συναντήθηκε με τον Β. Σόιμπλε και τον Μ. Σαπέν με τους οποίους συζήτησε το θέμα της Ελλάδας.

 Στη διάρκεια του ταξιδιού του, ο Λιου μίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, επισημαίνοντας τη σημασία της πλήρους εφαρμογής της συμφωνίας, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Λιου που επισκέφθηκε τη Γερμανία και τη Γαλλία, είπε ότι η συμφωνία είναι σημαντικό βήμα, αλλά υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να βρεθεί τρόπος στις επικείμενες διαπραγματεύσεις να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Στη διάρκεια των συναντήσεων, ο αμερικανός υπουργός επανέλαβε ότι η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της αποτελεί σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, που παρέχει τη βάση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο πλευρές και δημιουργεί τους όρους για να προχωρήσει μπροστά η Ελλάδα μέσα στην Ευρωζώνη, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Υπογράμμισε, επίσης, τη σημασία της επίτευξης της βιωσιμότητας του χρέους στις επικείμενες διαπραγματεύσεις.

Ο Λιου είπε ότι αυτή η επιλογή είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας και τόνισε ότι θα παραμείνει σε επαφή με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές το επόμενο διάστημα.

Την Τετάρτη, ο Λιου είχε συναντηθεί στη Φρανκφούρτη με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here