Οι επικίνδυνες θεωρίες περί «ηθικών αυτουργών» στην επίθεση κατά Παπαδήμου, ενοχοποιούν τη πολιτική κριτική, υπονομεύουν τη δημοκρατία

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η καταδικαστέα από όλους, τρομοκρατική επίθεση στο πρώην πρωθυπουργό, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Λουκά Παπαδήμο, έδωσε και πάλι, την ευκαιρία σε διάφορους πολιτικούς γυρολόγους και δημοσιογράφους-προπαγανδιστές, να θέσουν εκ νέου στη δημόσιο διάλογο, τις επικίνδυνες  για τη δημοκρατία, θεωρίες περί δήθεν υπόλογων, ηθικών αυτουργών.

Ο βουλευτής της ΝΔ στο Ρέθυμνο Ι. Κεφαλογιάννης, μιλώνταςστον Σκάι, μίλησε ευθέως για ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης και ρητορική μίσους, εννοώντας τους πολιτικούς που στο πλαίσιο της αντιμνημνιακής πολιτικής άσκησαν κριτική!

Ο  βουλευτής του Ποταμιού Γρ. Ψαριανός, με tweet χαρακτήρισε ως ηθικούς αυτουργούς τους Τσίπρα, Παππά, Καμμένο και «λοιπούς καπεταναίους» για την τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου.

«Τσίπρας, Παππάς, Καμμένος και λοιποί καπεταναίοι καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο! Μάλιστα. Αυτοί. ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ» έγραψε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Στο ίδιο μήκος και δημοσιογράφοι-σχολιαστές του Σκάι το πρωί της Παρασκευής που εμμέσως πλην σαφώς, απέδωσαν ευθύνες σε όσους μίλησαν άσχημα κι άσκησαν κριτική στον πρώην πρωθυπουργό ή σε άλλους πολιτικούς.

Ευτυχώς δεν είναι πολλοί αυτοί που τα υποστηρίζουν όλα αυτά,  διεκδικούν όμως, ως συνήθως, δάφνες αναμφισβήτητης αυθεντίας, για τις απόψεις του. Οι οποίες εν ολίγοις, θεωρούν ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι όσοι άσκησαν στο παρελθόν, δριμεία πολιτική κριτική στις πράξεις του πρώην πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου, όπλισαν το χέρι των τρομοκρατών που έστειλαν τον παγιδευμένο φάκελο!

Πρόκειται ασφαλώς για μια άνευ ουσίας θέση, που υπονομεύσει όμως την ίδια την λειτουργία της δημοκρατίας ποινικοποιώντας την πολιτική κριτική.

Δηλαδή παλληκάρια, όποιος στο πλαίσιο της θεμιτής και αναγκαίας πολιτικής αντιπαράθεσης, ασκεί δριμεία κριτική σε κάποιον, φέρει ταυτόχρονα και το στίγμα του ηθικού αυτουργού πιθανών, μελλοντικών τρομοκρατικών πράξεων;

Δεν μιλάμε για λόγο μίσους ή πρόκλησης σε πράξεις μίσους και εχθροπάθειας., όπως είναι ο φασιστικός, ρατσιστικός λόγος και τα έργα των νεοναζιστικών οργανώσεων, τύπου Χρσή Αυγή. Μιλάμε για πολιτική κριτική, δριμεία μεν, αλλά απαραίτητη για τη λειτουργία του πολιτεύματος δε, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής λειτουργίας.

Οσοι επιχειρούν, με αφορμή την επίθεση κατά του κ. Λ. Παπαδήμου, να ενοχοποιήσουν τον έντονο πολιτικό διάλογο, βλάπτουν σοβαρά την δημοκρατία.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here