Επικίνδυνα φούσκωσε ο Ευρώτας- Πρόβλημα και με Αλφειό – Πλημμύρες στη Λακωνία – Σκόνη στην Κρήτη

Σύμφωνα με την τοπική ενημερωτική  ιστοσελίδα flynews.gr, οι κατοικοι και κυρίως οι αγρότες του  δήμου Ευρώτα κάνουν λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή μετά τη νυχτερινή νεροποντή

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης  αποφασίστηκε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά.

Από τον όγκο του νερού, πλημμύρισε ο «Βουρβάς» στο Βλαχιώτη, ενώ ο ποταμός Ευρώτα έχει φουσκώσει επικίνδυνα.

Πολλές είναι οι ζημιές που καταγράφονται σε καλλιέργειες, αγροκτήματα, αγροτικούς δρόμους και σπίτια.

ΗΛΕΙΑ

Σοβαρά προβλήματα ανέκυψαν και στο ύψος του Φράγματος Αλφειού  όπου ο δρόμος που ενώνει τα Μακρίσια με την Αρχαία Ολυμπία και την Αλφειούσα έκλεισε χτες απο κατολισθήσεις

Με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας η κυκλοφορία έχει διακοπεί στο σημείο για λόγους ασφαλείας και μέχρι να απομακρυνθούν τα βράχια, καθότι ελλοχεύει κίνδυνος για πεζούς και οδηγούς.

Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο δασάρχης Ολυμπίας, Βασίλης Γιακουμής, η κατολίσθηση πιθανότατα οφείλεται στις ισχυρές βροχοπτώσεις και στην κλίση του εδάφους.

.alfeios-fragma-ena

 

ΚΡΗΤΗ
Εν τω μεταξύ η Κρήτη πλήττεται απο μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκονης που δυστυχώς μεταφέρονται  λόγω των ισχυρών νοτιοδυτικων ανέμων και οι οποίοι αναμένεται να καταπέσουν το απόγευμα Δυστυχώς ή ευτυχώς, εν συνεχεία αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις, που ναι μεν θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα απο την αποπνικτική σκόνη, αλλά εύλογα θα προκαλέσουν άλλα ζητήματα

11

 

1

ΤΡΙΚΑΛΑ

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, λόγω της ανόδου της στάθμης των νερών του Πηνειού κι άλλων ποταμών, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που συνεχίζονται και σήμερα σε όλο τον νομό.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης δήλωσε πως έως τώρα δεν υπάρχουν προβλήματα, τονίζοντας όμως πως οι αρμόδιες Αρχές είναι σε επαγρύπνηση προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν σημειωθεί καταπτώσεις βράχων στο ορεινό οδικό δίκτυο λόγω των βροχοπτώσεων, όπου μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων καθαρίζουν τους δρόμους απομακρύνοντας τους βράχους. Επίσης, χιονίζει στην περιοχή του Ασπροποτάμου και σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων.

Πτώσεις βράχων στα ορεινά των Τρικάλων - Σε άνοδο η στάθμη του Πηνειού

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here