Πολύ επικίνδυνο ένα Grexit προειδοποιεί ο Ζ. Γκάμπριελ

«Μια ελληνική έξοδος δεν θα ήταν μόνο πολύ επικίνδυνη οικονομικά, αλλά και πολιτικά»., δηλώνει στην κυριακάτικη Bild, o  αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Κανένας δεν θα είχε εμπιστοσύνη πλέον στην Ευρώπη αν διαλυόμασταν με την πρώτη μας κρίση» εξήγησε και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει οι Ευρωπαίοι να δίνουν οι ίδιοι τροφή στη συζήτηση περί Grexit.

Oσον αφορα τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις και τις δανειακές ανάγκες της Ελλάδας, ο αντικαγκελάριος εκφράζεται υπέρ της παροχής ενός τρίτου πακέτου, αν προηγουμένως η χώρα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της.

Παράλληλα, βλέπει θετικά τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος που θα αφορά τις μεταρρυθμίσεις, επειδή, κατά την άποψη του, κάτι τέτοιο «πιθανώς να επιτάχυνε τις αποφάσεις».

Αντίθετος σε μια περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα στην παρούσα φάση εμφανίζεται ωστόσο ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, Φόλκερ Κάουντερ.

Στην ατζέντα βρίσκεται τώρα η τελευταία δόση του δευτέρου πακέτου βοήθειας, τονίζει ο πολιτικός στην κυριακάτικη WELT, «για αυτό δεν θα έπρεπε να συζητάμε για ένα τρίτο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here