Επικεφαλής ΟΥΚ Λιμενικού: Εντοπίσαμε τους πρώτους νεκρούς πολύ πριν σκοτεινιάσει

Αποκαλυπτική ήταν η μαρτυρία του επικεφαλής των 40 ανδρών της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών ο οποίος περιέγραψε όσα συνέβησαν το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στο Μάτι.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στον ΣΚΑΙ, η ομάδα του ειδοποιήθηκε στις 6.30 το απόγευμα ότι υπήρχαν αποκλεισμένοι άνθρωποι στα λιμανάκια στο Μάτι και ξεκίνησαν από τον Άγιο Κοσμά. Έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τις 7 και ρίχτηκαν στη μάχη.

«Πολύ σύντομα εντοπίσαμε τα πρώτα θύματα» και όπως χαρακτηριστικά είπε, «ως αρχαιότερος αξιωματικός της ομάδας των 40 ανδρών των ΟΥΚ, ενημέρωσα και την στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου» ενώ αποκάλυψε ότι «εντοπίσαμε τον πρώτο νεκρό πολύ πριν νυχτώσει.»

Όπως χαρακτηριστικά περιέγραψε ο κ. Μπαλτάκος, οι ΟΥΚάδες έσωσαν και μετέφεραν στο λιμάνι της Ραφήνας πάνω από 465 άτομα, την ώρα που υπό τις δικές του οδηγίες και το συντονισμό του Λιμενάρχη της Ραφήνας, ιδιωτικά σκάφη έσωσαν πάνω από 700 άτομα.

Στην επιχείρηση, όπως είπε, πήραν μέρος και έξι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομίας που είχαν φτάσει μέσα από τις φλόγες στην παραλία και αυτοί με αυτοθυσία βοήθησαν τον αποκλεισμένους στην παραλία της κολάσεως να επιβιβαστούν στα φουσκωτά.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here