Επιγραφή στην Ακρόπολη: Η Μενδώνη να αφήσει το ρόλο ξεναγού και να απαντήσει ως υπουργός στη Βουλή

Αντί η Λίνα Μενδώνη να απαντήσει στην ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά την αποκάλυψη της «Αυγής» για τη μαρμάρινη επιγραφή στην Ακρόπολη, επιχειρεί με προσωπική επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Η υπουργός Πολιτισμού, η οποία αναγκάστηκε να κάνει πίσω μετά την κατακραυγή, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προσκαλώντας τον σε ξενάγηση στην Ακρόπολη.

«Παρακολουθώ με προσοχή τις δηλώσεις σας σχετικά με τα έργα και τις εργασίες αποκατάστασης που εκτελούνται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στα επ’ αυτού κείμενα μνημεία και αντιλαμβάνομαι ότι έχετε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον χώρο. Ως εκ τούτου, επιτρέψτε μου, παρακαλώ, να σας προσκαλέσω να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και να σας ξεναγήσουμε μαζί με τον Ακαδημαϊκό καθηγητή κ. Μανώλη Κορρέ, όποτε το πρόγραμμά σας, το επιτρέπει», αναφέρει στην επιστολή της.

Επιστολή της Λίνας Μενδώνη

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο οποίος κάλεσε την υπουργό Πολιτισμού να απαντήσει στη Βουλή.

«Αντί η κα Μενδώνη να προσπαθεί με επιστολές στον κ. Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίσχη που έχει κάνει στην Ακρόπολη, περιμένουμε να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που της κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστόπουλου. Και κυρίως να απαντήσει στο ένα και απλό ερώτημα:

Ισχύει ή όχι η Σύμβαση Δωρεάς που έφερε στη Βουλή με την υπογραφή τριών υπουργών, η οποία στο Άρθρο 9 με τίτλο «Αναφορά Δωρεάς» ορίζει ότι θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή με την αναφορά: «Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020)».

Άρθρο από τη σύμβαση για την Ακρόπολη

Εάν ισχύει, είναι κοινή συκοφάντης και βέβηλη. Εάν δεν ισχύει, είναι προφανές πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων, παραβιάζει τη σύμβαση που η ίδια υπέγραψε.

Ας αποφασίσει τι από τα δύο ισχύει και ας έρθει να απαντήσει ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ακρόπολη» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here