Επιμένει η κυβέρνηση στην παραίτηση της Σαββαΐδου: Είναι ζήτημα αρχής

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Σφίγγει ο κυβερνητικός κλοιός γύρω από την γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, καθώς η κυβέρνηση της ζητά εκ νέου να παραιτηθεί.  Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, αποτελεί ζήτημα αρχής το θέμα απομάκρυνσής της από τα καθήκοντά της και γι’ αυτό η κυβέρνηση θα επιμείνει.

Η ίδια πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται να εγκαταλείψει τη θέση της, ενώ άνθρωποι του περιβαλλοντός της σημειώνουν ότι έχει τη βεβαιότητα πως στη δικαστική εμπλοκή της οι κατηγορίες θα καταπέσουν.

«Για την κυβέρνηση το ζήτημα είναι θέμα αρχής, καθώς αφορά ζητήματα διαφάνειας. Γι’ αυτό έχει ζητηθεί από την Σαββαΐδου η παραίτησή της», αναφέρουν οι ίδιες πηγές και υπογραμμίζουν ότι η κ. Σαββαΐδου απολογείται αύριο, Τρίτη, κι αν προκύψει κατάχρηση του ρόλου της σε μια τόσο καθοριστικής σημασίας θέση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιμείνει στην ίδια στάση την οποία κράτησε αυτές τις μέρες.

Οι ίδιες πηγές επικαλούνταν σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, σύμφωνα με το οποίο δύο ημέρες πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η κ. Σαββαΐδου έστειλε στην κυβέρνηση σχέδιο τροπολογίας, που προωθούσε την απαλλαγή της από ποινικές ευθύνες, για οποιαδήποτε απόφασή της -συμπεριλαμβανομένων και των εκκρεμών υποθέσεων.

Το προτεινόμενο σχέδιο τροπολογίας συμπίπτει με την κλήση της από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ως ύποπτης για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για υπόθεση φορολογικών ελέγχων σε εταιρεία.

Επίσης, διώκεται για παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα) για χρονική παράταση που χορήγησε πέρα από τα νόμιμα όρια (ένα έτος αντί για ένα μήνα) σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, προκειμένου να αποδώσουν το 20% επί του φόρου των διαφημίσεων που εισπράττουν για λογαριασμό του Δημοσίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here