Επιδότηση εργασίας από τον ΟΑΕΔ

 
Από την Πέμπτη 24 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, ανοίγει το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΑΕΔ για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ που αφορά ανέργους άνω των 50 ετών.
Οι 15 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας που θα επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ, δίνουν τη δυνατότητα σε μία από τις πιο δοκιμασμένες ομάδες ανέργων -αυτών των άνω των 50 ετών- να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας για τουλάχιστον 12 μήνες και μέχρι 24 μήνες.

Η πρόεδρος του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμερσίνη, μιλώντας σήμερα στο Πορτοκαλί Ραδιόφωνο και τον Στέργιο Κότσιρα, σημείωσε ότι το πρόγραμμα επιδότησης εργασίας θα επιδοτεί την εργασία ανέργων για 12 μήνες και κατόπιν αίτηση του εργοδότη, η διάρκεια θα επεκτείνεται μέχρι τους 24 μήνες.

Επίσης, η κα Καραμερσίνη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να «ανοίξει» το πρόγραμμα και για περισσότερες θέσεις εργασίας από τις πρώτες 15.000, εφόσον υπάρξει απορροφητικότητα και ενδιαφέρον από τους εργοδότες.

Μετά τη λήξη του προγράμματος, προβλέπεται 10 μήνες επιδότηση ανεργίας για αυτούς που εργάστηκαν για 12 μήνες και 12 μήνες για αυτούς που εργάστηκαν 24 και δεν παρέμειναν τελικά εντός της αγοράς εργασίας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά ηλικιακές ομάδες με την δυσκολότερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Χαρακτηριστικά σημειώνεται ότι οι άνεργοι άνω των 50 ετών αποτελούν το 17% των ανέργων ενώ από αυτό το ποσοστό, περίπου το 77% είναι μακροχρόνια άνεργοι.

Πηγή: portokaliradio.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here