Επίδειξη ισχύος από Σαμαρά και ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ στη Βουλή-Πολιτικά όμηρος της ο Κυρ. Μητσοτάκης, γυρίζει τη πλάτη στο μεσαίο δημοκρατικό χώρο

Οργανωμένη επίδειξη της ισχύος που διαθέτει στην Κ.Ο της ΝΔ έκανε χθες ο πρώην πρόεδρος της  και πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς στη Βουλή. Πάνω από 40 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πήγαν, παρακολούθησαν και χειροκρότησαν θερμά και παρατεταμένα(καμία σχέση με τα χλιαρά χειροκροτήματα στον κ. Μητσοτάκη) τις εθνικιστικές ατάκες του κ. Σαμαρά για μία και μόνο Ελληνική Μακεδονία!

Η στάση αυτή του οργανωμένου και ισχυρότατου Σαμαρικού ακροδεξιού πόλου μέσα στη ΝΔ, έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς έγινε λίγο μετά την γενικόλογη δήλωση Καραμανλή, με την οποία δεν καταδίκαζε σε κανένα σημείο ως εθνικά επιζήμια τη συμφωνία των Πρεσπών .

Με την συμπεριφορά τους αυτή, οι σαμαρικοί βουλευτές που φαίνεται οτι αποτελούν τον πιο ισχυρό πόλο στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Αμφισβήτησαν την στάση Καραμανλή αλλά και την ίδια την θέση της ΝΔ που είναι ενάντια στη μονοπώληση του ονόματος της Μακεδονίας από οποιονδήποτε και μεταφράζεται στη πάγια εθνική θέση, για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Ο κ. Σαμαράς που χειροκροτήθηκε θερμά με όρθιους τους βουλευτές, φωτογραφήθηκε λίγο μετά με τους υπαρχηγούς του, τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη και άλλους, αποδεικνύοντας ότι ο σημερινός αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται υπό την πολιτική ομηρεία της ακροδεξιάς αυτής ομάδας.

Ο κ. Μητσοτάκης εκτιμώντας την κατάσταση, έχει παραδώσει ουσιαστικά τα κλειδιά του κόμματος στην ακραία αυτή ομάδα των Σαμαρικών, αφήνοντας τους να αλωνίζουν πολιτικά και ιδεολογικά. Βρίσκεται έτσι αντιμέτωπος με ένα σοβαρό πρόβλημα. Επιλέγοντας την προσέγγιση με τις ακραίες θέσεις, εγκαταλείπει το μεσαίο χώρο.

Αυτό ακριβώς έπραξε και στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Για να ικανοποιήσει την ακραία, εθνικιστική πτέρυγα της ΝΔ αλλά και να παίξει με το θολό εθνολαϊκιστικό ρεύμα, επέλεξε να κρατήσει μια παντελώς ανεύθυνη, δημαγωγική τυχοδιωκτική στάση που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα πάγια εθνικά μας συμφέροντα, επικαλούμενος αστείες και ανυπόστατες δικαιολογίες, περί εθνότητας, γλώσσας, ροδάκινων.

Τα ερωτήματα που έχει να απαντήσει είναι εάν εκτιμά ότι το ακροδεξιό ρεύμα είναι αρκετό και ικανό να του προσφέρει την πολιτική ηγεμονία στον συντηρητικό χώρο και να του επιτρέψει να αποτελέσει πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία.

Η ιστορία μέχρι τώρα έχει απαντήσει όχι και στα δύο ερωτήματα. Η απορία είναι γιατί οι σοβαροί και υπεύθυνοι στη ΝΔ επιτρέπουν σε ακραίους τυχοδιώκτες πολιτικούς να μετατρέπουν μια φιλελεύθερη, κεντροδεξιά παράταξη σε πλυντήριο ακροδεξιών, εθνικιστών και χρυσαυγιτών!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here