Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για εκκένωση του Ελληνικού-Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης των προσφύγων από το Ελληνικό, η οποία ξεκίνησε στις 6.30 το πρωί. Δυνάμεις της αστυνομίας παρατάχθηκαν έξω από τις τρεις δομές, ενώ με κλούβες απέκλεισαν την πρόσβαση στο χώρο. 

Η επιβίβαση των πρώτων προσφύγων από τις τρεις δομές του Ελληνικού στα εννέα πούλμαν που έχει μισθώσει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, άρχισε στις 9.30 το πρωί. Προτεραιότητα δίνεται στις οικογένειες, οι οποίες κατά την καταγραφή που έγινε τις προηγούμενες ημέρες από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το ΔΟΜ πήραν ένα σημείωμα με το νούμερο του κοντέινερ στο οποίο θα διαμείνουν στη νέα δομή φιλοξενίας στη Θήβα, σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.

 Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, η επιχείρηση εξελίσσεται ομαλά χωρίς αντιδράσεις και με τη παρουσία εισαγγελέα και εκπροσώπων του ΔΟΜ και παρατηρητών της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Ο επικεφαλής του ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν άφησαν τους δημοσιογράφους να έρθουν σε επικοινωνία με τους πρόσφυγες. Οπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , χθες το βράδυ περίπου 25 οικογένειες που διαμένουν στην αίθουσα αφίξεων του παλαιού αεροδρομίου αντέδρασαν για τη μεταφορά τους στη Θήβα, ζητώντας να πάνε σε διαμερίσματα. Ο ίδιος σχολίασε ότι η μεταφορά των μεμονωμένων προσφύγων στο Τμήμα Αλλοδαπών συνιστά σύλληψη.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here