Επιχείρηση διάσωσης στο χιονισμένο Πήλιο, Βολιώτη ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού

 Ενας 55χρονος ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού του Βόλου αποκλείστηκε με το χιονιά στα Χάνια Βόλου, όπου είχε πάει για να επισκευάσει την κεραία του σταθμου του.

Ο Βολιώτης είχε πάει στο Πλασίδι,  όπου εκεί κοντά είναι στημένες οι ραδιοφωνικές κεραίες,  αλλά λίγο μετά τις 5 το απόγευμα  έπιασε χιονοθύελλα και αποπροσανατολίστηκε με το χιονι να είναι εκεί πάνω από μισό μέτρο. Χάθηκε αλλά είχε την ψυχραιμία να καλέσει  με το κινητό τον τεχνικό του ραδιοφώνου του, που ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου στις 6 το απόγευμα.

Ξεκίνησε επιχείρηση απεγκλωβισμού του, ενώ παράλληλα κατευθύνθηκε στις κεραίες και ο φίλος του με ειδικό αυτοκινητο. Κάποια στιγμή άρχισε κι εκείνος να περπατά και στις 7 το βράδυ τον εντόπισε και άρχισαν μαζι να κατεβαίνουν πεζοί
Στη διασταύρωση του δρόμου που οδηγεί στα Χάνια,  έφτασαν πυροσβεστικά οχήματα και ο εθελοντής της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας Βασίλης Ηλιόπουλος, με τη συνδρομή εκχιονιστικού μηχανήματος της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι πυροσβέστες προσέγγισαν με όχημα μετά τις 7 το βράδυ τον 55χρονο με τον φίλο του, που τους βοήθησαν στην πορεία τους προς τον κανονικό  δρόμο, όπου τελικά έφτασαν μετά τις 8.30 τη νύχτα.

Αυτή την ώρα, ο 55χρονος επιβιβάστηκε σε αυτοκινητο σε δρόμο καθαρισμένο από εκχιονιστικά και κατευθύνονται προς Βόλο.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here