Επιχείρηση απεγκλωβισμού ηλικιωμένων στην Κόρη Τρικάλων-«Θάλασσα» ο κάμπος της Φαρκαδόνας

 

Μάχη με τις λάσπες δίνουν απ’ το πρωί τα μηχανήματα στην περιοχή Κόρη Τρικάλων προκειμένου να απεγκλωβίσουν ζευγάρι ηλικιωμένων λόγω κατολίσθησης.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr το έδαφος στο συγκεκριμένο σημείο που σημειώθηκε η κατολίσθηση είναι σαθρό και η συνεχόμενη βροχή δημιούργησε περαιτέρω προβλήματα.

Κλειστός παραμένει άλλωστε πάλι από το πρωί της Κυριακής ο δρόμος Ξυλοπάροικο-Πιαλεία, καθώς σημειώθηκε νέα κατολίσθηση. Η κυκλοφορία είχε διακοπεί και χθες το μεσημέρι κάποια στιγμή, ωστόσο αποκαταστάθηκε χάρη σε υπεράνθρωπες προσπάθειες χειριστών μηχανημάτων. Νέα ισχυρότερη ωστόσο κατολίσθηση σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, η οποία και έκοψε στα δυο το δρόμο.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Ξυλοπαροίκου Νίκος Τζερεμές απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να μην χρησιμοποιούν το δρόμο καθώς είναι σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση.

Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων: Σε «θάλασσα» έχουν μετατραπεί εκτάσεις στο δήμο Φαρκαδόνας

Η σημερινή νύχτα θα είναι δύσκολη για τους κατοίκους περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, καθώς οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, έχουν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χιλιάδες στρέμματα, να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο, ρέματα και ποταμοί όπως ο Πηνειός με τους παραποτάμους του να έχουν υπερχειλίσει, ενώ σημειώνονται και κατολισθήσεις.

Ειδικά στην περιοχή του δήμου Φαρκαδόνας, ο κάμπος έχει μετατραπεί σε «θάλασσα» από τη μεγάλη συγκέντρωση νερού.

Πάντως, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η κατάσταση μέχρι και τώρα είναι ελεγχόμενη και σημείωσε ότι τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων βρίσκονται σε επιφυλακή μέχρι να περάσει αυτό το κύμα κακοκαιρίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here