Επιχείρηση στην Πλατεία Εξαρχείων σε ζωντανή σύνδεση-Συνεργεία του Δήμου σήκωσαν κοντέινερ-Τι δήλωσε ο Μπακογιάννης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ

Συνεργεία του δήμου Αθηναίων απομάκρυναν νωρίς σήμερα το μεταλλικό κοντέινερ που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Εξαρχείων από ομάδα αντιεξουσιαστών, τον Απρίλιο του 2017. Παράλληλα, προχώρησαν σε παρεμβάσεις συντήρησης σε ολόκληρο τον χώρο της πλατείας, αποκαθιστώντας ζημιές κ.ά.

 Κατά την απομάκρυνση του κοντέινερ βρίσκονταν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο.

Με τον ΣΚΑΪ να μεταδίδει ζωντανά την εντυπωσιοθηρική επιχείρηση, η γειτονιά παρέμεινε αποκλεισμένη από την αστυνομία σε όλη τη διάρκεια της μεταφοράς του κοντέινερ, που τα γνωστά ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σε αγώνα να του προσδώσουν «εντυπωσιακά» επίθετα όπως «το ΚΕΠ των αναρχικών», «το κοντέινερ του Ρουβίκωνα» και άλλα παρόμοια.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων «οι δράσεις του στην πλατεία Εξαρχείων περιλαμβάνονται στο συνολικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από τη νέα δημοτική Αρχή για τις 129 γειτονιές της Αθήνας και η εφαρμογή του ξεκίνησε ήδη».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης σε δήλωσή του υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση της «καθημερινότητας των Αθηναίων» και για την επίτευξη αυτού του σκοπού δεν θα αφήσει «ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Με δράσεις που ενισχύουν την καθαριότητα, βελτιώνουν τον φωτισμό, εμπλουτίζουν το πράσινο και αξιοποιούν τον δημόσιο χώρο προς όφελος των δημοτών»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here