Επιχείρηση «προστασίας» Μητσοτάκη από συστημικά και φιλικά ΜΜΕ-Αποκρύπτουν την εξαγγελία για την 7ήμερη εργασία και τις αντιδράσεις

Σε πλήρη αποσιώπηση των δηλώσεων Μητσοτάκη σχετικά με την καθιέρωση 7ήμερης εργασίας καθώς και των αντιδράσεων που προκάλεσε, προώρησαν τα μεγάλα συστημικά ΜΜΕ(π.χ οι ιστοσελίδες Σκάι, Πρώτο Θέμα, κ.aa, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να «προστατεύσουν» τον αρχηγό της ΝΔ από το μεγάλο ατόπημα που διέπραξε, εξαγγέλλοντας ουσιαστικά την πλήρη αποσάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων, όπως τα ξέραμε ως σήμερα.

Παρά το γεγονός ότι έχουν υπάρξει ανακοινώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και αναρτήσεις και δηλώσεις υπουργών, για τα φιλικά προς τον κ. Μητσοτάκη, ΜΜΕ, το θέμα αυτό είναι σαν να μην υπάρχει.

Η συμπεριφορά δεν προκαλεί απλά μόνο εντύπωση. Αποτελεί κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας δημοσιογραφικής δεοντολογίας και αποδεικνύει πόσο πολύ έχουν επενδύσει κάποιοι(ματαίως όπως αποδεικνύεται) σε ένα πρόσωπο, όπως ο κ. Μητσοτάκης για να εκδιώξουν τον ΣΥΙΡΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα από την εξουσία.

Ομως είναι άλλο πράγμα η πολιτική θέση ενός ΜΜΕ και άλλο πράγμα η παραποίηση ή η αποσιώπηση ειδήσεων.

Επειδή το θέμα, ως το απόγευμα τουλάχιστον, αφορούσε και κάποιους τηλεοπτικούς σταθμούς, που δεν θεώρησαν είδηση την εξαγγελία Μητσοτάκη για καθιέρωση 7ήμερης εργασίας για να την μεταδώσουν, είναι η ώρα του ΕΣΡ να επέμβει και να ζητήσει εξηγήσεις για το τρόπο που κάποιοι εννούν σήμερα την ενημέρωση.

Οι συχνότητες που τους έχουν παραχωρηθεί και από τις οποίες εκπέμπουν είναι δημόσιες και όλοι οφείλουν να τηρούν την δεοντολογία κατά τις ενημερωτικές εκπομπές τους…

Ψιλα πράγματα θα μου πείτε μπροστά στο σκοπό(την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ_ που αγιάζει όλα τα Μέσα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here