Επιχείρηση λογοκρισίας και απειλών κατά της πρωτοβουλίας «Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια»

«Σκοτεινές μέρες» στο διαδίκτυο καθώς το Facebook εμπόδισε προώθηση ανάρτησης της σελίδας «Όχι αστυνομία στα Πανεπιστήμια» ενώ την ίδια ώρα έδειξε ανοχή σε σχολιαστές που απειλούν τους πανεπιστημιακούς και τους φοιτητές «με μία σφαίρα στο κεφάλι».

Έντονη ανησυχία προκαλούν τα φαινόμενα λογοκρισίας και απειλών κατά της σελίδας «Όχι αστυνομία στα Πανεπιστήμια» στο (και με την προκλητική ανοχή του) Facebook. Η πρωτοβουλία καταγγέλλει απόρριψη της δημοσίευσης των 870 υπογραφών των πανεπιστημιακών, καθώς και λογαριασμών που δέχονταν απειλές, την ίδια ώρα που ανενόχλητοι δρουν χρήστες που καταφεύγουν σε ξεκάθαρες απειλές και υποκίνηση βίας. Δείτε παρακάτω τις σχετικές εικόνες.

Αναλυτικά, η ίδια η σελίδα καταγγέλλει:

Το  Facebook με μία πρωτόγνωρη ενέργεια, στις 10 Ιανουαρίου, «απέρριψε» και εμπόδισε την προώθηση της ανάρτησης με τις υπογραφές των 870 πανεπιστημιακών οι οποίοι αντιτίθενται  στην εγκατάσταση της ΕΛΑΣ μέσα στα πανεπιστήμια. Είχαν ήδη προηγηθεί την 1η Ιανουαρίου,  αποκλεισμοί από το Facebook σελίδων καθηγητών οι οποίοι  είχαν δημοσιοποιήσει το κείμενο υπογραφών. Ταυτόχρονα επέτρεψε την άγρια δικτυακή επίθεση την οποία ξεκίνησαν επώνυμα πολιτικά στελέχη εναντίον της σελίδας της πρωτοβουλίας των πανεπιστημιακών. Δύο επώνυμοι, υπερπροβεβλημένοι πολιτικοί, ξεκίνησαν ένα βίαιο υβρεολόγιο, επιτέθηκαν με χυδαιότητα σε καθηγητές μέλη της πρωτοβουλίας αφήνοντας υποννοούμενα για αντίποινα. Τους ακολούθησαν στις αναρτήσεις τους, επίσης επώνυμοι με δεκάδες βίαιες προτροπές όπως: να χρησιμοποιηθούν οι πανεπιστημιακοί ως πειραματόζωα ή να εγκατασταθεί σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας ένας αστυνομικός που θα φυτεύει μια σφαίρα στο κεφάλι σε όποιον καθηγητή ή φοιτητή το σηκώσει. Οι αναρτήσεις και τα σχόλια έγιναν με κοινοποίηση στον προσωπικό λογαριασμό της Υπουργού Παιδείας κυρίας Κεραμέως.

Στη συνέχεια, αντί να αποκλειστούν οι λογαριασμοί με τις δολοφονικές απειλές, με τις προτροπές για εξόντωση, το Facebook καθ’ υπόδειξη κάποιου ελληνικού κέντρου διαχείρισης και αξιολόγησης των αναρτήσεων, επέλεξε να κατεβάσει την σελίδα των απειλούμενων ακαδημαϊκών και όχι των απειλούντων.  Αναμένουμε την πλήρη αποκάλυψη το «ελληνικού κέντρου» που συντονίζει αυτή την διπλή εκστρατεία φίμωσης των «αντιφρονούντων» στα Πανεπιστήμια με παράλληλες ευθείες απειλές για τη ζωή και την προσωπική τους ασφάλεια.

Αναμένουμε απαντήσεις τόσο  από τους διαχειριστές του Facebook όσο και από την Υπουργό κυρία Νίκη Κεραμέως η οποία απαθής παρακολούθησε αυτή την επίθεση εναντίον των ιδρυμάτων και των λειτουργών τους.

Ρωτάμε ευθέως την Υπουργό Παιδείας και την Κυβέρνηση: Αυτή  την ασφάλεια εννοείτε ότι θα φέρετε στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα;

Κυρία Υπουργέ, το ίδιο λάθος της απαξίωσης, της συκοφάντησης, της στοχοποίησης, της βίας κατά  των ΑΕΙ έχουν πράξει πολλοί προκάτοχοι σας προκειμένου να πετύχουν ένα πολιτικό σχέδιο. Έχασαν όλοι, ρωτήστε τους».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here