Επιχείρηση εκφοβισμού του τύπου από Χρυσοχοΐδη αντί έρευνας για τις καταγγελίες αστυνομικής βαρβαρότητας

Θεωρητικό μόνο αποδείχθηκε το ενδιαφέρον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για ενδελεχή έρευνα όλων των καταγγελιών σε βάρος αστυνομικών για βία και κακοποίηση. Απαντώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, με αφορμή την καταγγελία συλληφθέντα οτι βασανίσθηκε στην ΓΑΔΑ, ο κ. υπουργός, έβγαλε μόνος του και αμέσως το πόρισμα και όχι μόνο απάλλαξε από κάθε ευθύνη τους υφισταμένους του αλλά έσπευσε να απειλήσει εμμέσως την εφημερίδα που το δημοσίευσε για δυσφήμιση. Λες και ο ρολος του τύπου και των δημοσιογράφων είναι να μην αποκαλύπτουν, να μην δημοσιεύουν καταγγελίες πολιτών κατά της κρατικής βίας και αυθαιρεσίας αλλά να δημοσιεύουν μόνο οτι η αστυνομία θεωρεί σωστό.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ καταγγέλλεται το ρεπορτάζ της εφημερίδας ως «απολύτως ψευδές και ακραία δυσφημιστικό» και ζητείται η «δημοσίευση της διάψευσης στον ίδιο χώρο».

Δηλαδή η ΕΛ.ΑΣ και οκ υπουργός, αντί να θέσουν υπό έλεγχο τις καταγγελίες, όσο εξωφρενικές και αν τις θεωρούν, προκειμένου να διασφαλίσουν την λειτουργία των θεσμών και του κράτους δικαίου, αποφαίνονται μόνοι τους ότι ειδικά αυτές οι καταγγελίες, όχι μόνο είναι ψευδείς αλλά λέγονται και γράφονται με σκοπό συκοφαντικό!!!

Ετσι θα λειτουργούσε η ανεξάρτητη επιτροπή Αλιβιζάτου κ. Χρυσοχοΐδη;. Αυτή την αντίληψη έχετε για τον έλεγχο που ασκεί ο Συνήγορος του Πολίτη στις καταγγελίες για τις οποίες επιλαμβάνεται;

Αν ο κ. Χρυσοχοίδης εννοεί ότι όλα θα ελεγχθούν, πρέπει να θέσει υπό έρευνα από ανεξάρτητους μηχανισμούς και τις καταγγελίες για βασανισμό συλληφθέντα στην ΓΑΔΑ.

Και φυσικά είναι ανεπίτρεπτο σε μια δημοκρατική ευνομούμενη πολιτεία, η εκτελεστική εξουσία να απειλεί τον τύπο και τους δημοσιογράφους επειδή δεν της αρέσει ή δεν συμφωνεί με όσα γράφονται. Τότε θα έπρεπε να παίρνουμε την άδεια του κ. Χρυσοχοΐδη και κάθε υπουργού για οποιοδήποτε δημοσίευμα αφορά την δράση της εξουσίας. Ομως τότε ο τύπος δεν θα ελέγχει την εξουσία αλλά η εξουσία τον τύπο.  Το πιο επικίνδυνο είναι βέβαια να ελέγχει η εξουσία ολόκληρο το Τύπο. Μήπως αυτό επιδιώκουν άραγε ορισμένοι στη κυβέρνηση Μητσοτάκη;  Αν αυτοί είναι στόχοι τους, δεν διαφέρουν σε τίποτα από τις αυταρχικές κυβερνήσεις Ερντογάν και Ορμπαν.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here