Αδωνις: Να πάει φυλακή επί … εσχάτη προδοσία ο Πολάκης… επειδή ήξερε ποιος είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας

«Θα πάει φυλακή αναγκαστικά, μπορεί να μην ξέρει από νομικά, αλλά άγνοια νόμου δεν επιτρέπεται», δήλωσε για τον Παύλο Πολάκη ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την ανάρτηση για τον προστατευόμενο μάρτυρα της Novartis, που έκανε στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

«Πλέον έχει ενοχοποιήσει τον εαυτό του για εσχάτη προδοσία, καθώς φέρεται να γνώριζε τον προστατευόμενο μάρτυρα, γεγονός που διώκεται ποινικά, γιατι συμμετείχε σε συνωμοσία κατά του πολιτεύματος», είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης

Αυτά τα παραληρηματικά βρήκε να πει η ΝΔ δια του αντιπροέδρου της μέσα σε αυτό τον βόθρο μίζας και σκανδάλων, τη στιγμή που ο «προστατευόμενος μάρτυρας» Μανιαδάκης υπήρξε σύμβουλος υγείας δυο υπουργών της και ενος του ΠΑΣΟΚ. Το πρόβλημά της ειναι πώς ήξερε ο Πολάκης (και η μισή Ελλάδα βεβαιως) ποιος ειναι ο «προστατευομενος» μάρτυρας στην υποθεση Novartis.

Τα ονόματα των μαρτύρων ειναι δε γνωστά σχεδόν εξαρχής και οι δημοσιογράφοι είχαν σεβαστεί την ανωνυμία και το καθεστώς προστασίας, χωρίς βεβαίως να κατανοούν απαραιτήτως απο ποιον ακριβώς προστατεύονταν οι τρεις.

Προτού δε αναφέρει ο Πολάκης τον Μανιαδακη, το «μυστικό» όνομά του είχε γινει απο μηνων ρεπορτάζ σε πολλα μεσα ενημέρωσης, αφού απο το 2017 είχε γινει έφοδος στο σπιτι Μανιαδάκη-Φαρμάκη για κατασχεση πειστηριων ή στοιχειων.

Φέρετο δε ο Φαρμάκης ως προστατευόμενος μάρτυρας, όμως πλέον ειναι κατηγορουμενος και ο ίδιος. Ως δε προστατευόμενος μάρτυρας ελάχιστα διαφώτισε τις αρχές περί του σκανδάλου, σε όσα δε είχε υποπτη εμπλοκή ο ίδιος, τηρουσε σιγή ιχθύος Συγκεκριμένα με τη γυναικα του τραγουδιστρια Χριστινα Φαρμάκη, είχαν συστήσει εταιρεια που αμοιβόταν απο φαρμακευτικές εταιρείες «για διεξαγωγή μελετών». Οσο είδατε τις μελέτες εσείς, τόσο τις ειδαμε κι εμείς.

Ο Γεωργιάδης μέμφθηκε και τον συνηγορο του Μανιαδάκη, τον οποίο προφανώς έχει φακελωμένο και τον … κατήγγειλε για τις αριστερές του αντιληψεις, ουσιαστικά φωτογραφίζοντάς τον προφανώς για τη διαρροή του ονοματος του «προστατευομενου».

Μιλώντας (πού αλλού;) στο ΣΚΑΙ ο άλλοτε υπουργός υγείας και νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ο δικηγόρος του προστατευόμενου μάρτυρα είναι γνωστός νομικός αριστερών αντιλήψεων και (σκάνδαλο) δικηγόρος της Ηριάννας (!!!):

«Ο ίδιος είπε ότι στην Ελλάδα έχει καταλυθεί το Κράτος Δικαίου. Δεν το λέει ο Άδωνις, δεν το λέει ο Βορίδης, το λέει ο συγκεκριμένος δικηγόρος».

O αντιπρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την άποψη που κατέθεσε στη Βουλή ότι όλα όσα κατέθεσαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι ψέματα, τονίζοντας ότι η αποκάλυψη για τον συγκεκριμένο μάρτυρα, εγείρει αμφιβολίες για τις καταθέσεις και των άλλων δύο.

Για το ότι ήταν σύμβουλος και του ίδιου ο Μανιαδάκης, τσιμουδιά ο Άδωνις…. Παρά ζήτησε να πάει κατηγορούμενος και…  ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση και ψάχνει για ενοχή πολιτικών.

Υπεύθυνη της εταιρείας φαρμακευτικών μελετών «Χρυσάνθη Φαρμάκη και ΣΙΑ» ηταν η σύζυγος του Μανιαδάκη,  πρώην σταρ Ελλάς και μετέπειτα τραγουδίστρια Χριστινα Φαρμάκη

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here