Επέστρεψε στην Ελλάδα το κορίτσι που αντιμετώπιζε ισόβια στο Χονγκ Κονγκ

«Από την αρχή το έλεγα ότι ήμουν αθώα», είπε κατά την άφιξή της στην Ελλάδα η Ελισάβετ Μελισσαροπούλου που δικάστηκε μετά από κράτηση 17 μηνών στο Κονγκ Κονγκ για εισαγωγή στη χώρα 2,6 κιλών κοκαΐνης και τελικά αθωώθηκε.

Με το δικηγόρο της Σάκη Κεχαγιόγλου

Αν και κανείς δεν αισιοδοξούσε για την έκβαση της υπόθεσης αφού ο εισαγγελέας ήταν καταπέλτης, το δικαστήριο τελικά δέχθηκε ότι η 20χρονη από αφέλεια δέχθηκε να μεταφέρει ένα άδειο σακ βουαγιάζ  φίλου της, ο οποίος λίγο πριν απο το ταξίδι τους την παράτησε πολύ βιαστικά στο δωμάτιο και είπε ότι θα τη συναντούσε με επόμενη πτήση γιατί του είχε δοθεί ένα δωρεάν εισιτήριο. Η ίδια είπε ότι μέσα στο μαύρο σακ βουαγιάζ έβαλε και κάτι δικά της πράγματα  και αναχώρησε βιαστικά για το αεροδρόμιο.  Είπε μάλιστα ότι είναι κόρη αστυνομικού τελωνείου στη Μυτιλήνη  και ότι ήξερε απο πρώτο χέρι ότι θα περνούσε από ελέγχους, οπότε  δεν θα διακινδύνευε ποτέ να «περάσει» ναρκωτικά από τελωνεία, γιατί ήταν βέβαιη ότι θα τα έβρισκαν. Όμως δεν ήξερε ότι στο σακ βουαγιάζ του φίλου της ήταν κρυμμένα σε ειδική θήκη 2,6 κιλά κοκαΐνης, αξίας 2,4 εκατ. δολαρίων.

Οι επτά ένορκοι είδαν προφανώς με συμπάθεια στο πρόσωπό της ένα νέο κορίτσι και πείσθηκαν ότι δεν είχε φανταστεί τη σκευωρία του ελληνορουμάνου φίλου της.

Τι είπε

«Με μεγάλη χαρά φτάνω στα πάτρια εδάφη μετά από 17 μήνες άδικης κράτησης. Από την αρχή το είχα πει ότι είμαι αθώα. Ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου τον δικηγόρο μου για τη μάχη που έδωσε, τις ελληνικές προξενικές αρχές στο Χονγκ Κονγκ που με βοήθησαν αλλά και όλους, γνωστούς και αγνώστους, που βοήθησαν εμένα και την οικογένεια μου ψυχικά και υλικά (σ.σ. είχε γίνει έρανος γα να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα έξοδα της δίκης).

»Θέλω πλέον να ξεκινήσω τη ζωή μου από την αρχή στη Μυτιλήνη και να αρχίσω να σχεδιάζω το μέλλον μου. Χρειάζομαι επίσης σεβασμό και ηρεμία στην προσωπική μου ζωή», δήλωσε με το χαμόγελο στα χείλη στους δημοσιογράφους που την περίμεναν στο αεροδρόμιο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here