Επεσε 30άρα σε κώμα σώνοντας το παιδί της – Συνήλθε 60άρα, χάρη στο παιδί της

Μετά από 27 χρόνια συνήλθε μια υπήκοος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που είχε πέσει σε κώμα σε τροχαίο ατύχημα. Συγκεκριμένα, το ΙΧ που οδηγούσε ο αδελφός της και πήγαινε εκείνην και τον ηλικίας 4 ετών γιο της στο σχολείο, συγκρούσθηκε με φορτηγό. Η μάνα είδε το φορτηγό να ορμάει επάνω τους, οπότε  έπεσε πάνω στο παιδί της και το έσωσε με ασπίδα  το σώμα της. Όμως υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και βλάβες στη σπονδυλική στήλη και έπεσε σε κώμα.

Πριν από ένα χρόνο άνοιξε τα μάτια της και ψέλλισε το όνομα του παιδιού της, αφήνοντάς το εμβρόντητο, όπως και τους γιατρούς που είχαν χάσει κάθε ελπίδα.  Η γυναίκα όλα αυτά τα χρόνια νοσηλευόταν σε κλινικές με χρήματα της πολιτείας καθώς η οικογένειά της δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το κόστος. Κανένας γιατρός δεν έδινε ελπίδα ανάνηψης. Όμως πέρσι τον Ιούνιο ο Ομάρ, που ποτέ δεν εγκατέλειψε τη μητέρα του και ήταν πάντα στο προσκεφάλι της, άκουσε κάτι σαν αγκομαχητό από τα χείλη της. Το είπε στους γιατρούς, και δεν έδωσαν σημασία και του είπαν ότι του φάνηκε. Τότε ύψωσε τη φωνή του και τσακώθηκε με τους γιατρούς. Σε λιγο άκουσε τη μητέρα του να ψιθυρίζει «Ομάρ»

Κάλεσε αμέσως του γιατρούς που διαπίστωσαν και οι ίδιοι ότι η γυναίκα είχε ως εκ θαύματος συνέλθει. Η κατάστασή της βέβαια δεν είναι ιδανική και λέει λίγες λέξεις, μιλάει λίγο, απαγγέλλει όμως αποσπάσματα από το Κοράνι. Θα χρειαστεί πολύμηνη φυσιοθεραπεία για να ανακτήσει μέρος της κινητικότητάς της. Όμως είναι ζωντανή και έχει επαφή με το περιβάλλον!

Τα περιστατικά αυτά είναι σπάνια και ίσως έπαιξε ρόλο ότι ενώ ήταν «σε κατάσταση φυτού» οι γιατροί θεωρούσαν ότι αισθάνεται τον πόνο -που είναι παράδοξο καθαυτό.  Μια ερμηνεία για αυτά τα σπάνια περιστατικά, είναι ότι ο οργανισμός δημιουργεί νέα εγκεφαλικά κύτταρα.

Την περιέφεραν σε διάφορα κέντρα νοσηλείας, ώσπου προ διετίας έδωσε χρήματα το κράτος και διακομίσθηκε στη Γερμανία, όπου υπεβλήθη σε επεμβάσεις γιατί ειχε κοντύνει το χέρι της και παρουσίαζε διάφορα μυικά ζητήματα. Ένα χρόνο μετά τα χειρουργεία στη Γερμανία και ενώ εξακολουθούσε να νοσηλεύεται σε γερμανικό νοσοκομείο, συνέβη και το απίστευτο περιστατικό, το ότι μίλησε και συνήλθε.

Ο γιος της Ομάρ, 32 ετών πλέον, έδωσε τώρα τη συνέντευξη, «για να δώσει ελπίδα σε όλο τον κόσμο, να ξέρει ο κόσμος όλος ότι δεν πρέπει να απελπίζεται». Πιστεύει ότι η μητέρα του συνήλθε επειδή άκουσε τον διαξιφισμό του με τους γιατρούς και ένιωσε ότι το παιδί της απειλείται….

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here