Επενδύσεις, τεχνογνωσία, συνεργασία στην ελληνογαλλική διακήρυξη Τσίπρα-Ολαντ

Καθολική αναβάθμιση των ελληνογαλλικών σχέσεων σε πολλούς τομείς, περιλαμβάνει η ατζέντα της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Φρ. Ολάντ στην Αθήνα. Ο Γάλλος πρόεδρος θα συνοδεύεται από τουλάχιστον 70 επιχειρηματίες λένε πληροφορίες από το Παρίσι, γεγονός που καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον της Γαλλικής πλευράς για επενδύσεις στην Ελλάδα.  

Οπως τονίζουν κύκλοι του Μέγαρο Μαξίμου, «η αναβάθμιση των Ελληνογαλλικών σχέσεων διαμορφώνει μια Στρατηγική Εταιρική Σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες, η οποία θα επικυρωθεί με την υπογραφή μιας Ελληνογαλλικής διακήρυξης, από τον Φρ. Ολάντ και τον Αλέξη Τσίπρα. Το κείμενο της διακήρυξης είναι υπό διαμόρφωση».

Βασικοί τομείς στους οποίους επιδιώκεται η επέκταση της Ελληνο-γαλλικής συνεργασίας, είναι:

  • Η παροχή τεχνογνωσίας προς την Ελλάδα, στους τομείς της δημόσιας διοίκησης, της φορολογίας και των μεταρρυθμίσεων.
  • Η ενίσχυση του διμερούς εξωτερικού εμπορίου.
  • Η επενδυτική συνεργασία σε τομείς όπως οι νέες τεχνολογίες, η ψηφιακή οικονομία, οι υποδομές, ο τουρισμός, η γεωργία, η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων κα.
  • Η συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Η προώθηση της κάθε μίας από τις δύο γλώσσες στο εκπαιδευτικό σύστημα της άλλης χώρας, καθώς και η εκπαιδευτική και ερευνητική συνεργασία.

Τέλος, ειδική αναφορά αναμένεται να υπάρξει στο Προσφυγικό ζήτημα, στο πλαίσιο της ενιαίας πολιτικής που διαμορφώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here