Επεισόδια και χημικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο αγροτών

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

 

Επεισόδια και ένταση χαρακτήρισαν το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία Συντάγματος. Οι αγρότες προειδοποίησαν ότι όσοι βουλευτές ψηφίσουν τις αλλαγές στα προαπαιτούμενα που τους αφορούν θα είναι ανεπιθύμητοι.

Αιχμή του δόρατος για τους 6-7 χιλιάδες γεωργούς, κτηνοτρόφους και αλιείς που δήλωσαν το παρόν στη σημερινή συγκέντρωση  αποτελεί ο τρόπος φορολόγησής τους αλλά και οι αλλαγές που επίκεινται στο ασφαλιστικό.

Περίπου στις 12 το μεσημέρι, κι ενώ μέχρι τότε το κλίμα ήταν ήρεμο, μετά από λεκτικές αντιπαραθέσεις, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των αγροτών και των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Από το μεσημέρι και μετά τα διαστήματα ηρεμίας εναλλάσσονταν με επεισόδια. Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή, ωστόσο, ο προσαχθείς αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα.

18/11/2015

Σε δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου σημείωσε ότι η κυβέρνηση όχι μόνον δεν αρνείται, αλλά αντίθετα επιδιώκει το διάλογο με τους αγρότες.

«Ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έχω ορίσει συνάντηση σήμερα στη Βουλή με τους εκπροσώπους των κινητοποιημένων αγροτών. Παρόλα αυτά, όπως ενημερώθηκα, πολύ πριν την προκαθορισμένη ώρα συνάντησης, ομάδα διαδηλωτών επιχείρησαν να μπουν μαζικά και  βίαια στο κτήριο του Κοινοβουλίου με αποτέλεσμα να απωθηθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Είμαστε αντίθετοι με τη χρήση αστυνομικής βίας και τη δημιουργία πολεμικής ατμόσφαιρας. Ωστόσο ο διάλογος απαιτεί νηφαλιότητα και υπευθυνότητα και όχι εξωθεσμικές ή και αντιθεσμικές κινήσεις που δυναμιτίζουν τις ίδιες τις προσπάθειες επικοινωνίας και συνεννόησης».

Καταλήγοντας, έκανε γνωστό ότι η συνάντησή του με τους εκπροσώπους των αγροτών θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here