Επεισόδια μελών Χ.Α-ΕΛΑΜ στο μνημόσυνο Ισαάκ και Σολωμού, στην Κύπρο

Θρασύτατα επεισόδια σε βάρος επισήμων και πολιτών, προκάλεσαν νεοφασίστες, μέλη της «Χρυσής Αυγής» και του Ε.ΛΑ.Μ (Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο),  στο ετήσιο μνημόσυνο των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από Τούρκους εξτρεμιστές το 1994.

Στο κοιμητήριο του Παραλιμνίου,  μέλη του Ε.ΛΑ. Μ και της «Χρυσής Αυγής» προπηλάκισαν τους υπουργούς Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη και Αγροτικής Ανάπτυξης, Νίκο Κουγιάλη, καθώς και τους εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων και τοπικών φορέων.

Εκτόξευσαν εναντίον τους ύβρεις και χαρακτηρισμούς, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των επισήμων και πέταξαν μπουκάλια με νερό, φωνάζοντας «προδότες», «ομοσπονδιακοί» και «αλήτες».

Προς στιγμήν το μνημόσυνο διακόπηκε και αστυνομικοί προσπάθησαν να προστατεύσουν επισήμους και κοινό. Χρειάστηκε η παρέμβαση του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, Βασίλειου, και της μητέρας του ήρωα Τάσου Ισαάκ για να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Όταν ο υπουργός, Νίκος Κουγιάλης, ο οποίος εκπροσωπούσε τον πρόεδρο Αναστασιάδη κατάθεσε στεφάνι,  προπηλακίστηκε επίσης άγρια από τους νεοφασίστες με αποτέλεσμα ο πατέρας του Σολωμού Σολωμού πήρε το μικρόφωνο και τους ζήτησε να φύγουν από το χώρο.

Σε δηλώσεις τους μετά το μνημόσυνο οι δύο υπουργοί καταδίκασαν τα επεισόδια ως απαράδεκτα και ανάρμοστα. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε πως η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα ότι εκπρόσωποί της, αλλά και εκπρόσωποι της Πολιτείας θα παρίστανται και θα τιμούν τη μνήμη των Ισαάκ και Σολωμού στο εθνικό μνημόσυνο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here