Επαρκής ρευστότητα μέχρι την Δευτέρα-Δεν θα μειωθεί το όριο των 60 ευρώ

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα μείωσης του ορίου αναλήψεων κάτων από τα 60 ευρώ. Οσον αφορά στη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών είναι 1 δισ. ευρώ και επαρκεί μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, οπότε λήγει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και επανασυνεδριάζει η ΕΚΤ για τον ELA, διαβεβαιώνουν κυβερνητικά και τραπεζικά στελέχη.

Προηγήθηκε έκτακτη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους τραπεζίτες, παρουσία εκπροσώπου της ΤτΕ και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Ο Γ.Δραγασάκης ανέφερε ότι τα ΑΤΜ ανεφοδιάστηκαν πλήρως και είναι «φορτωμένα» για όλο το Σαββατοκύριακο».

Σύμφωνα με δήλωση της προέδρου της Ένωσης Τραπεζών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «επειδή διακινούνται διάφορες κακόβουλες φήμες στο διαδίκτυο, θα ήθελα να ενημερώσω το συναλλακτικό κοινό ότι κατά την υπολειπόμενη διάρκεια της τραπεζικής αργίας ως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, τα ATM των τραπεζών θα λειτουργούν κανονικά».

Για τον υπολογισμό της ρευστότητας στις τράπεζες, ελήφθησαν υπόψη τα εξής στοιχεία:

-Για τις αναλήψεις από τα ΑΤΜ, υπολογίζονταν αρχικά ότι αυτές θα ανέρχονταν σε 600 εκατ. ευρώ και τελικά βγήκαν 390 εκατ. ευρώ.

-Για τις συντάξεις, ότι οι εκροές θα ανέρχονταν σε 350 εκατ. ευρώ και έχουν «φύγει» 80 εκατ. ευρώ.

-Για τις ειδικές εγκρίσεις (εξαγωγή κεφαλαίων για π.χ. ιατρικές δαπάνες), προβλέπονταν εκροή 650 εκατ. που περιορίστηκε στα 400 εκατ. ευρώ.

Την Δευτέρα, οπότε θα είναι γνωστό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ για τον ELA.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here