Επανέρχονται στο υπουργείο Οικονομικών οι 421 απολυμένες καθαρίστριες

Eπαναφορά στις θέσεις τους για τις 421 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα το 2013 ή απολύθηκαν σηματοδοτεί η δημοσίευση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης στο ΦΕΚ.

Σύμφωνα με την απόφαση προβλέπεται η σύσταση προσωποπαγών θέσεων, πλήρους απασχόλησης, αορίστου χρόνου.  Όπως αναφέρεται, επανέρχονται στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ανά τη χώρα 421 υπαλλήλοι εκπαιδευτικής κατηγορίας ΥΕ των ειδικοτήτων Καθαριστριών, Καθαριστριών Τελωνείων, Προσωπικού Καθαριότητας ΓΧΚ (Γενικό Χημείο του Κράτους) και Καθαριστριών Δημοσιονομικού, που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα το 2013 ή απολύθηκαν.

Πρόκειται για 359 θέσεις στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (κυρίως ΔΟΥ και τελωνεία), 3 θέσεις στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης Υπουργείου Οικονομικών, 13 θέσεις στις υπηρεσίες Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής, 29 θέσεις Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, 2 θέσεις στις υπηρεσίες Γενικής Γραμματείας Οικονομικής Πολιτικής, 12 θέσεις στις υπηρεσίες της Ειδικής Γραμματείας Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, 2 θέσεις στις υπηρεσίες που υπάγονται απευθείας στον υπουργό Οικονομικών και μία θέση στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Αξίζει να επισημανθεί ότι ανάλογα με τις έκτακτες ανάγκες για την καθαριότητα των κτιρίων  οι υπάλληλοι θα ασκούν παράλληλα καθήκοντα, εκτός από την υπηρεσία τοποθέτησής τους και σε υπηρεσίες εντός της ίδιας πόλης ή του ίδιου νησιού. Οι ανάγκες αυτές θα διαπιστώνονται από την οικεία δεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού.
Την απόφαση υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη και κ. Δημήτρης Μάρδας.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here