Επανεμφάνιση Σώρρα: «Δεν πέθανα, κάποια στιγμή θα εμφανιστώ»

«Είμαι παρών, δεν πέθανα. Είμαι δίπλα στους συνέλληνες και κάποια στιγμή θα εμφανιστώ και θα λογοδοτήσω ενώπιον της Δικαιοσύνης αφού τελειώσει πρώτα το εις βάρος μου δικαστικό πραξικόπημα. Δεν φοβάμαι τη Δικαιοσύνη», είπε, μέσω του δικηγόρου του, στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο- καταζητούμενος από την ΕΛΑΣ και άφαντος επί 8 μήνες- Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος καταδικάστηκε τον Μάρτιο του 2017 μαζί με τη σύζυγό του σε οκτώ χρόνια κάθειρξης και πέντε χρόνια στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων, μετά από μήνυση που του έκανε ο κουμπάρος του Φώτης Λεμπίδας και πρώην συνεργάτης του.

Σύμφωνα με την τότε μήνυση ο Αρτέμης Σώρρας είχε κλέψει 100.000 ευρώ την περίοδο που οι δύο άνδρες συνεργάζονταν στην επιχείρηση με τους παιδότοπους, ενώ ο κουμπάρος του τον είχε καταγγείλει πως για την αγοραπωλησία του αυτοκινήτου του ο καταζητούμενος του είχε δώσει ληγμένα δηνάρια από το Κουβέιτ. Οι αρχές έως σήμερα δεν έχουν καταφέρει να τον εντοπίσουν, ενώ εις βάρος του εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλλγηψης.

«Δέχτηκα απειλές και επιθέσεις κατά της ζωής μου και γι’ αυτό δεν εμφανίζομαι!»

Ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός πως απειλείται η ζωή του και πως την ίδια στιγμή έχει ένα ολόκληρο δικαστικό σύστημα να τον κυνηγάει.

«Δέχτηκα απειλές και επιθέσεις κατά της ζωής μου και γι αυτό δεν εμφανίζομαι ακόμη. Αυτό έχει γίνει επανηλειμμένα. Έχουν προκαλέσει ζημιές και φθορές τουλάχιστον 150 γραφεία της Ελλήνων Συνέλευσις και έχω κάνει σχετικές μηνύσεις τόσο στα κατά τόπους ΑΤ όπως και στην Εισαγγελία. Το σύστημα καταδιώκει τόσο εμένα και τόσο τον φορέα μου. Υπάρχει μηχανισμός. Η απόφαση των Πατρών είναι δικαστικό πραξικόπημα. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να με ισοπεδώσουν σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία. Υφίσταμαι ζημία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και έχει διαλυθεί η οικογένειά μου. Καταδιώκομαι με κάθε τρόπο. Υπάρχει ένα δικαστικό σύστημα εναντίον του και με κυνηγάει», είπε ο φυγόποινος.

Κληθείς να σχολιάσει την καταδικαστική απόφαση εις βάρος του την χαρακτήρισε «άδικη και εσφαλμένη». «Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα και μία κρίση ενός δικαστηρίου που με έκρινε πολύ αυστηρά και σκληρά γιατί ηγούμαι έναν πολιτικό φορέα. Αν ήμουν ένας άγνωστος η ποινή μου θα ήταν χαμηλότερη ή δεν θα είχα καταδικαστεί καθόλου. Δεν είμαι ασφαλής ούτε στη φυλακή ούτε με την προστασία της αστυνομίας. Δεν φοβάμαι να πάω στη φυλακή.. Έχω δώσει στην Ελλήνων Συνέλευσις οικονομικά εργαλεία για να ξεχρεώσουν και οι Έλληνες. Έχουν σταλεί έγγραφα μέχρι και στην Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με το από πού θα μπορούσε να αντλήσει χρήματα αλλά έως σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως, πρόσθεσε ο Αρτέμης Σώρρας .

Στις ερωτήσεις του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής», «γιατί δεν βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης;» μας απάντησε πως δεν φοβάται τους νόμους αλλά πως έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του. «Δεν φοβάμαι τη Δικαιοσύνη. Δεν φοβάμαι να πάω στη φυλακή. Δεν εμφανίζομαι γιατί φοβάμαι για τη ζωή τη δική μου και της συζύγου μου. Η Ελλήνων Συνέλευσις έχει αρχηγό εμένα. Μέχρι σήμερα δεν εμφανίζομαι γιατί φοβάμαι για τη ζωή μου. Είμαι αθώος, είμαι ιδρυτής ενός νομίμως συσταθέντος πολιτικού φορέα με καταστατικό και ο φορέας μας αριθμεί 200 γραφεία στην Ελλάδα. Έχουμε επίσης 15.000 ενεργά μέλη», δήλωσε ο καταζητούμενος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here