Επανασυστήνεται η δημοτική αστυνομία στην Αθήνα

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)

Επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στην Αθήνα και στελέχωση της υπηρεσίας με 391 άτομα προβλέπει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. 

Σύμφωνα με την απόφαση αναμένεται η αύξηση της δαπάνης του προϋπολογισμού του δήμου κατά 4.400.835 ευρώ για το 2015, ενώ από το 2016 και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (έως το 2019) η δαπάνη θα αγγίξει το ποσό των 40.623.094,80 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο αριθμός των δημοτικών αστυνομικών που υπηρετούσαν στην Αθήνα στις 23/09/2013, οπότε και διαλύθηκε ο φορέας, ανερχόταν σε 1.034 άτομα.

Η Δημοτική Αστυνομία θα αναλάβει εκ νέου τις 29 αρμοδιότητες που είχε και στο παρελθόν. Μεταξύ αυτών, οι σημαντικότερες είναι η στάθμευση, ο έλεγχος των κοινόχρηστων χώρων, η ελεγχόμενη στάθμευση, η φύλαξη δημοτικών κτιρίων, ο έλεγχος του γνησίου της υπογραφής, οι επιδόσεις, οι σφραγίσεις καταστημάτων, ο έλεγχος του χώρου που καταλαμβάνουν τα τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο έλεγχος του κανονισμού καθαριότητας κ.α.

Σύμφωνα με την απόφαση, επανασυστήνεται η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας που αντικαθιστά τη Διεύθυνση Ελέγχου Κοινοχρήστου Χώρου.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here