Επαναπροσλαμβάνονται οι απολυμένοι τεχνικοί του ΑΝΤ1

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Την επαναπρόσληψη των απολυμένων τεχνικών του ANT1 αποφάσισε η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι μαζικές απολύσεις αλλά την πίεση που άσκησαν οι εργαζόμενοι προχωρώντας σε απεργιακές κινητοποιήσεις. 

Ο ΑΝΤ1 πρότεινε σταδιακή επαναπρόσληψη των απολυθέντων ως τον Οκτώβριο με σύμβαση ορισμένου χρόνου με πλήρη δικαιώματα και ασφάλιση.

Η διάρκεια της σύμβασης θα αποφασισθεί τον Σεπτέμβριο. Οι απολυμένοι αποδέχθηκαν την πρόταση και έτσι το δελτίο του ΑΝΤ1 θα αρχίσει κανονικά να βγαίνει.

Η ΕΤΙΤΑ ενημερώνει όλους τους τεχνικούς πως οι αποδοχές των τεχνικών στην τηλεόραση δεν μπορούν να πέσουν κάτω από τη Συλλογική Σύμβαση που έχει εξασφαλιστεί μέσω ΟΜΕΔ και δεν αποδέχονται οι καναλάρχες. Ο αγώνας παραμένει ανοιχτός για το άμεσο μέλλον.

Η ανακοίνωση αναστολής των απεργιών από την ΕΤΙΤΑ
Σας ενημερώνουμε πως μετά από τις σημερινές επαφές της Ένωσής μας με την Διοίκηση του ΑΝΤ1 αλλά και μετά την συνέλευση των απολυμένων του σταθμού, οι καθημερινές προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις στον Τ/Σ αναστέλλονται.

Αρχικά η Διοίκηση δεσμεύτηκε πως δεν θα προχωρήσει στις επιπλέον προγραμματισμένες απολύσεις. Επίσης μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου και σταδιακά θα προσλάβει και πάλι όλους τους απολυμένους τεχνικούς με σύμβαση ορισμένου χρόνου και σε βάθος χρόνου θα γίνουν αορίστου. Στις αρχές Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση όπου και θα καθοριστούν όλες οι λεπτομέρειες.

Σημαντικό για εμάς αποτελεί η δέσμευση της Διοίκησης για το σεβασμό της νομιμότητας. Κάτι που σημαίνει αυτόματα πως οι σχέσεις εργασίας με τους τεχνικούς θα πρέπει να είναι απαραίτητα εξαρτημένης εργασίας, ορισμένου ή αορίστου χρόνου. Και επίσης πως οι οικονομικοί και θεσμικοί όροι δεν θα μπορούν να είναι κάτω από τα όρια της τελευταίας Διαιτητικής Απόφασης που εξασφάλισε η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. από τον Ο.ΜΕ.Δ.
Για την Ένωσή μας δεν τελειώνει τίποτα αν όλες οι δεσμεύσεις της Διοίκησης δεν γίνουν πράξη. Κάτι το οποίο δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε αυτή τη στιγμή.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες που στάθηκαν ηθικά στο πλευρό μας με τις ανακοινώσεις τους. Την ομοσπονδία μας την Π.Ο.ΣΠ.Ε.Ρ.Τ., την Π.Ο.Θ.Α., το Ε.Κ.Α. , την Ε.Σ.Η.Ε.Α την Ε.Π.Η.Ε.Α., την Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε., την Ε.Τ.Ε.Ρ. και την Ε.Τ.Ε.Κ.Τ. για την φυσική και έμπρακτη συμπαράστασή τους!
Όπως επίσης και το Π.Α.Μ.Ε. το Μ.Ε.Τ.Α. και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Θερμά επίσης ευχαριστούμε το Υπουργείο της Επικρατείας αλλά και το Υπουργείο Εργασίας που από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό μας σε ό,τι χρειαστήκαμε!

Πάνω από όλα όμως ευχαριστούμε από καρδιάς τους συναδέλφους όλων των καναλιών για την σημαντική παρουσία και συμπαράσταση.

Ειδικά τους συναδέλφους δημοσιογράφους του ΑΝΤ1 που στις κρίσιμες στιγμές και εκεί που χρειάστηκε, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έδειξαν άμεσα την αλληλεγγύη τους!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here