Επανακατάθεση ν/σ χωρίς τη «φωτογραφική» διάταξη για το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Απέσυρε τελικά η κυβέρνηση το νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβανόταν και φωτογραφική διάταξη για το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ξανακατέθεσε στη Βουλή, χωρίς την επίμαχη διάταξη.Το θέμα ανέδειξε το MarketFair.gr. 
Η διάταξη αφορά το Πανεπιστήμιο Κρήτης και κονδύλια τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί για διαφορετικούς λόγους από αυτούς που προβλέπονταν με αποτέλεσμα η υπόθεση να έχει οδηγηθεί στα δικαστήρια με κατηγορούμενα 138 άτομα.
Για το θέμα έγραψε το Market Fair:

Την ώρα που το Συμβούλιο Εφετών Κρήτης έχει παραπέμψει με βαριές κατηγορίες στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χανίων 138 πρόσωπα που είτε μέσω της Συγκλήτου είτε μέσω της Επιτροπής Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης διαχειρίστηκαν ποσά του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα διέθεσαν παράτυπα σε «αλλότριους σκοπούς», προκαλώντας ζημία στην περιουσία του εκπαιδευτικού ιδρύματος, έρχεται μια πολύ περίεργη διάταξη σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις», του υπουργείου Παιδείας εμπεριέχεται ρύθμιση που προβλέπει τα εξής:

Δαπάνες του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Ερευνας (ΕΛΚΕ) του Πανεπιστημίου Κρήτης, διενεργηθείσες μεταξύ των ετών από 1996 έως και 2004 δυνάμει της κοινής υπουργικής αόφασης ΚΑ/679/1996 (Β’ 826) για λοιπές (εκπαιδευτικές, επιμορφωτικές, αναπτυξιακές κλπ.) δραστηριότητες του Πανεπιστημίου, πλην των αμιγώς ερευνητικών, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ως «ανοίκειες πληρωμές» με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 4938/30.6.2005 έκεθση διαχειριστικού ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης, όπως συμπληρώθηκε με την υπ’αριθμ. πρωτ. 938/10,2,2005 έκθεση, θεωρούνται εφεξής νόμιμες.

Περισσότερα στο Market Fair

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here