Επαφές Τσίπρα-Ολάντ για αποφυγή τρίτου πακέτου προαπαιτούμενων

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Ανοικτή επικοινωνία με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρ. Ολάντ και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους έχει ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια του να αποσυρθεί η αξίωση ορισμένων για ψήφιση και τρίτου πακέτου προαπαιτούμενων στις αρχές Αυγούστου, πριν εκκινήσουν οι συνομιλίες για την δανειακή σύμβαση. 
Σύμφωνα με τα Νέα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι μια τρίτη μη προγραμματισμένη ψηφοφορία μπορεί να σταθεί η αφορμή για τον κλονισμό βουλευτών που μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει θετικά και να προκαλέσει νέες απώλειες, κάτι που θα σήμαινε πολιτική αβεβαιότητα και επιτάχυνση εξελίξεων, πριν την επικύρωση της συμφωνίας.

Ο πρωθυπουργός κατέθεσε όλους τους προβληματισμούς του στον Φρανσουά Ολάντ με την επισήμανση ότι ούτε στη συμφωνία της Συνόδου της Ευρωζώνης ούτε στις δύο επιστολές του υπουργού Οικονομικών προς τον ESM αναφέρεται ότι θα υπάρξει και τρίτη δέσμη προαπαιτουμένων πριν την ψηφοφορία για το νέο πρόγραμμα.

«Η εμπιστοσύνη πρέπει να είναι αμοιβαία» φέρεται να είπε στον συνομιλητή του ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, ο Ολάντ άκουσε τις ενστάσεις του Αλέξη Τσίπρα και δεσμεύτηκε να μιλήσει προσωπικά στη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ για να της εξηγήσει τους κινδύνους που ελλοχεύουν αυτές οι εκτός προγράμματος αξιώσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here