Τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα-Λιού σε καλό κλίμα. Αξιόπιστη λύση ζητούν οι ΗΠΑ

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, η οποία διεξήχθη, όπως λένε ελληνικές πηγές, σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, ο κ. Λιού αναφέρθηκε στην ευαίσθητη όπως είπε κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και ενημερώθηκε για το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης. 

Ο Αμερικανός υπουργός ζήτησε από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε μια σοβαρή κίνηση με αξιόπιστες προτάσεις που θα οδηγήσουν σε συμβιβασμό καθώς η αποτυχία θα δημιουργούσε μεγάλες δυσκολίες.

Οπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, ο κ. Λιού ζήτησε από τους πιστωτές να πράξουν αυτό που αναλογεί ώστε να βρεθεί λύση. Ο κ. Λιού είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον κ. Ντάισλεμπλουμ με τον οποίο συζήτησε για την ανάγκη ενός συνολικού πακέτου μεταρρυθμίσεων που θα επιστρέψουν στην Ελλάδα να ξαναβρεθεί στο δρόμο της ανάπτυξης.

Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι συναντήσεις με τον Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενώ ακολουθεί συνάντηση με Πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, πριν την έναρξη της συνεδρίασης της έκτακτης συνόδου κορυφής των ηγετών των χωρών μελών της Ευρωζώνης, 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here