Επαφές Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ και Σουλτς το βράδυ της Δευτέρας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανουσά Ολάντ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς είχε ο πρωθυπουργός το βράδυ της Δευτέρας προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και να κλείσει η συμφωνία με τους θεσμούς, κάτι που επετεύχθη σήμερα το πρωί.

Η παρέμβαση Τσίπρα κρίθηκε αναγκαία καθώς το τελευταίο διάστημα υπήρξαν αλλεπάλληλες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων του Βερολίνου οι οποίοι εξέφραζαν ενστάσεις για την ταχύτητα των εξελίξεων, προκρίνοντας τη λύση μιας συμφωνίας – γέφυρα.

Τελικά, ύστερα από μαραθώνιες συζητήσεις η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις αποφεύχθηκε και τα προσκόμματα ήρθησαν με αποτέλεσμα την επίτευξη συμφωνίας, με βάση τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ την περασμένη Πέμπτη, στο περιθώριο των εγκαινίων της δευτέρης διώρυγας του Σουέζ κατά την οποία είχαν δηλώσει ότι μπορεί και πρέπει να υπάρξει συμφωνία.

Αντίθετα,  από τη Δευτέρα το Βερολίνο διά του εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωνε ότι η καταβολή της πρώτης δόσης πρέπει να συνδεθεί με την πρόοδο της Αθήνας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here