Αρχική Πολιτισμός Εντυπωσιακή ανακάλυψη κάστρου 3.000 ετών στη λίμνη Βαν-Μπορεί να είναι η χαμένη...

Εντυπωσιακή ανακάλυψη κάστρου 3.000 ετών στη λίμνη Βαν-Μπορεί να είναι η χαμένη Ατλαντίδα;

Μια εντυπωσιακή αρχαιολογική ανακάλυψη κρυμμένη σε μια λίμνη της Τουρκίας, ήρθε πρόσφατα στο φως.  Αρχαιολόγοι βρήκαν στο βυθό τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών! Τόσο μεγάλου και καλοδιατηρημένου, που πολλοί το συνδέουν ακόμη και με τη χαμένη Ατλαντίδα.

Η λίμνη Βαν, που είναι και η μεγαλύτερη στην Τουρκία. Έχει μήκος 119 χιλιόμετρα, εμβαδόν 3.755 τετραγωνικά χιλιόμετρα και μέγιστο βάθος 451 μέτρα.

Το επιβλητικό κάστρο που ανακαλύφθηκε μετά από έρευνες 10 ετών, είναι σε καλή κατάσταση και τα τείχη του να έχουν ύψος μέχρι και τέσσερα μέτρα!

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη! Βρήκαν την… χαμένη Ατλαντίδα; | Newsit.gr
Φωτογραφία από: Van Yüzüncü Yıl University

Η χαμένη Ατλαντίδα και ο μύθος που την συνοδεύει, θεωρείται μια παραβολή που «γέννησε» ο Πλάτωνας για να εδραιώνει τα πολιτικά του επιχειρήματα. Ή μήπως… όχι;

 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ατλαντίδα
Φωτογραφία από: Van Yüzüncü Yıl University
χαμένη Ατλαντίδα
Φωτογραφία από: Van Yüzüncü Yıl University

Η πλούσια ιστορία του αρχαίου κάστρου και η… χαμένη Ατλαντίδα

Πιστεύεται πως κατασκευάστηκε την εποχή του Σιδήρου ως μέρος του πολιτισμού των Urartu. Γνωστού και ως Βασιλείου των Βαν, που χρονολογικά τοποθετείται στην περιοχή μεταξύ 9ου και 6ου π.Χ. αιώνα.

Οι αρχαιολόγοι  εργάζονται στο Πανεπιστήμιο του Van Yüzüncü Yıl. Ο Tahsin Ceylan, επικεφαλής των δυτών που συμμετείχαν στις έρευνες, δηλώνει πως στόχος του ήταν… άλλος. Και συγκεκριμένα το τέρας της λίμνης Βαν! Ένα μυθικό πλάσμα -υποτίθεται- παρόμοιο με το θρυλικό τέρας του Λοχ Νες. Τελικά βρήκε το αρχαίο κάστρο!

«Είναι ένα θαύμα που βρήκαμε το κάστρο κάτω από τον βυθό»

«Υπήρχε μια φήμη πως ίσως υπήρχε κάτι κάτω από το νερό αλλά οι περισσότεροι αρχαιολόγοι και υπεύθυνοι μουσείων μας είπαν πως δεν θα βρούμε τίποτα», λέει στην τουρκική Daily Sabah.

Το επίπεδο της στάθμης του νερού στην λίμνη έχει αλλάξει πολλάκις τα τελευταία χιλιάδες χρόνια. Οι ερευνητές όμως θεωρούν πως κάποτε ένας πολιτισμός ευημερούσε στο σημείο.

«Πολλοί πολιτισμοί και άνθρωποι είχαν εγκατασταθεί γύρω από τη λίμνη Βαν«, λέει ο Tahsin Ceylan  και συνεχίζει: «Ονόμασαν την λίμνη «πάνω θάλασσα» και πίστευαν πως έκρυβε πολλά μυστήρια. Με αυτή τη σκέψη στο μυαλό, εργαζόμαστε για να αποκαλύψουμε τα μυστικά της«.

χαμένη Ατλαντίδα
Φωτογραφία από Twitter / @danieljpeter
χαμένη Ατλαντίδα
Φωτογραφία από Twitter / @danieljpeter

Πηγή: express.co.uk

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here