Εντοπίστηκαν οι σοροί των αμερικανών ναυτών στο αντιτορπιλικό

Το αμερικανικό Ναυτικό επιβεβαίωσε χθες, Κυριακή, ότι οι δέκα αγνοουμενοι  άνδρες, πλήρωμα του «John S. McCain», βρέθηκαν τελικά μέσα στα αεροστεγή τμήματα στο σημείο του κύτους που είχε καταστραφεί.

Το αντιτορπιλικό είχε συγκρουστει με δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων και μετά ελλιμενισθηκε στη ναυτική βάση της Σιγκαπούρης

 

Αεροπλάνα, δύτες, και πλοία από την Αυστραλία, την Ινδονησία, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη και τις ΗΠΑ συμμετείχαν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τους αγνοούμενους ναύτες, σε θαλάσσια περιοχή που κάλυπτε περίπου 5.500 τετραγωνικά χλμ. γύρω από τον χώρο του δυστυχήματος.

Το ναυτικο ατύχημα ήταν το τέταρτο κατά σειρά στον 7ο αμερικανικο στόλο και κατέληξε στην παυση του διοικητή του, αντιναυάρχου Τζόσεφ Οκόιν, λόγω «έλλειψης εμπιστοσύνης στην ικανότητά του να ηγηθεί».

Ο Στόλος έχει βάση την Ιαπωνία, και περιλαμβάνει 70 πλοία, με περίπου 140 αεροπλάνα και 20.000 ναύτες

Το συγκεκριμένο αντιτορπιλικό είχε εμπλακεί σε πολιτικοστρατιωτικό επεισόδιο δέκα μέρες πριν απο τη σύγκρουση. Συγκεκριμένα το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας υποστήριξε ότι το αντιτορπιλικό που «εκτελουσε επιχείρηση υπεράσπισης της «ελευθερίας της ναυσιπλοΐας» στη Νότια Σινική Θάλασσα παραβίασε το διεθνές και το κινεζικό δίκαιο και πρόσθεσε ότι το συμβάν αυτό αποτέλεσε βαρύ πλήγμα για την εθνική κυριαρχία και την ασφάλεια της χώρας.»

Αμερικανοί αξιωματούχοι σχολιασαν τότε ότι το το αντιτορπιλικό USS John S. McCain είχε πλεύσει κατά μήκος μιας συστάδας νησίδων και υφάλων, για την κυριαρχία επί των οποίων η Κίνα εμπλέκεται σε διενέξεις με γειτονικές της χώρες.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here