Εντοπίσθηκαν συντρίμμια του ινδονησιακού αεροσκάφους χάθηκε από τα ραντάρ

Συντρίμμια του ινδονησιακού αεροσκάφος, η τύχη του οποίου αγνοείτο τις τελευταίες ώρες, εντοπίστηκαν στην επαρχία Οκτάμπε της Παπούα, στο νησί της Νέας Γουϊνέας, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους του υπουργείου μεταφορών της χώρας.

Λίγο νωρίτερα, χωρικοί στην Παπούα ανέφεραν ότι συνετρίβη ένα αεροσκάφος, δήλωσε αξιωματούχος της εταιρείας Trigana Air, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

«Η τελευταία πληροφορία είναι ότι το αεροπλάνο της Trigana, με το οποίο χάθηκε η επαφή, βρέθηκε στην περιφέρεια Οκ Μπάπε, στα Όρη Μπριντάνγκ», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο διευθυντής της Υπηρεσίας Αεροπορικών Μεταφορών στρατηγός Σουπρασέτιο. «Κάτοικοι έδωσαν την πληροφορία πως το αεροσκάφος συνετρίβη στο όρος Τανγκόκ», πρόσθεσε.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει κάποιος επιζών από τους 54 συνολικά επιβαίνοντες στο αεροσκάφος που χάθηκε το πρωί από τα ραντάρ.

Ο διευθυντής επιχειρήσεων Μπένι Σουμαριάντο δήλωσε πως η αεροπορική εταιρεία έλαβε αναφορές για συντριβή αεροσκάφους από ένα χωριό στη δασώδη και ορεινή περιφέρεια Οκσιμπίλ και πρόσθεσε πως οι ομάδες που ερευνούν θα ελέγξουν αυτή την περιοχή το πρωί, σύμφωνα με τις ιντερνετικές πύλες Kompas και Detik.

Το αεροσκάφος ανήκει στην εταιρεία Trigana Air Service και μετέφερε 44 ενήλικους επιβάτες, πέντε ανηλίκους και πέντε μέλη πληρώματος.

Η πτήση είχε ξεκινήσει από το αεροδρόμιο Τζεντάνι της Τζαγιαπούρα με κατεύθυνση το Οκσιμπίλ, πρωτεύουσα της επαρχίας Παπούα.

Σύμφωνα με το Δίκτυο Ασφάλειας της Αεροπορίας, μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, το αεροσκάφους τύπου ATR 42-300 είχε πραγματοποιήσει την πρώτη πτήση του πριν από 27 χρόνια. Η ATR είναι μια κοινή επιχείρηση ανάμεσα στην Airbus και την Alenia Aermacchi, μια θυγατρική της ιταλικής Finmeccanica.

Η Trigana βρίσκεται από το 2007 στη μαύρη λίστα των αερογραμμών που απαγορεύεται να πετούν στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο λόγω ανησυχιών για τις προδιαγραφές ασφαλείας ή για τους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα στην οποία λειτουργεί.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here