Εντονο ενδιαφέρον της Pan Asia για τον Παναθηναϊκό-Η πρόταση στον Αλαφούζο

Εντονο ενδιαφέρον για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έχει δείξει, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, εκτός του Δ. Γιαννακοπουλου και της κοινοπραξίας που συνεργάζεται  και το κονσόρτσιουμ «Pan Asia» που έχει έδρα την Ελβετία.

Με το επιχειρηματικό fund συνεργάζεται ο άνθρωπος που έχει συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στις αγοραπωλησίες μεγάλων ομάδων του εξωτερικού, όπως η Μάντσεστερ Σίτι, Πάιρο Πιεμπονγκσάντ.

Το ασιατικό κονσόρτσιουμ «Pan Asia» εκπροσωπεί ο Ταϊλανδός μεγιστάνας, ο οποίος φέρεται να έχει δώσει τελεσίγραφο έως τις 15 Μαΐου στον ιδιοκτήτη των «πρασίνων», Γιάννη Αλαφούζο, προκειμένου ο τελευταίος να απαντήσει στην πρόταση που του έχει κατατεθεί για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Παναθηναϊκού.

Η πρόταση αυτή φέρεται να κατατέθηκε στον Έλληνα επιχειρηματία στις 28 Μαρτίου και σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν περιλαμβάνει τα ακόλουθα σημεία:

1ον: Το ποσό των 13 εκ. ευρώ στον Γιάννη Αλαφούζο προσωπικά για την παραχώρηση των μετοχών της ΠΑΕ.

2ον: Το ποσό των 7.5 εκ. ευρώ για την εξαγορά του προπονητικού κέντρου «Γεώργιος Καλαφάτης» στο Κορωπί.

3ον: Το κονσόρτιουμ «χαρίζει» το ποσό των 7 εκ. ευρώ που είναι δεσμευμένα από τη τηλεοπτικό συμβόλαιο λόγω ενός δανείου που «ανακυκλώνεται» από τα χρήματα που έμπαιναν στην ΠΑΕ μέσω της NOVA.

4ον: Άμεση επένδυση 20 εκ. ευρώ για τις ανάγκες της ΠΑΕ.

Από τους «πράσινους» δεν επιβεβαιώνεται το παραμικρό, ωστόσο, οι επαφές έχουν γίνει, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει καμία συμφωνία, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος δεν συμφωνεί με το ποσό που του προσφέρει ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας.

Οι ενδιαφερόμενοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη στάση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ και γι΄ αυτό επανήλθαν σήμερα με νέα επιστολή στην οποία δίνουν τελεσίγραφο έως τις 15 Μαϊου.

Oι πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση είναι ενήμερη εδώ και αρκετές μέρες για το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών και μάλιστα είναι και ικανοποιημένη από το γεγονός πως υπάρχει κινητικότητα γύρω από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και έχει επισημάνει σε όλους τους τόνους και προς κάθε ενδιαφερόμενο πως θα βοηθήσει στον βαθμό που μπορεί ώστε να βρει και πάλι τον δρόμο του ο σύλλογος και να γλιτώσει από την… καταστροφή στην οποία οδεύει.

Αργά το βράδυ, πάντως, άνθρωποι του Παναθηναϊκού σχολίαζαν πως όλο το θέμα έχει να κάνει με πολιτικά παιχνίδια και θύμιζαν πως ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται στο… στόχαστρο της κυβέρνησης.

 Μάλιστα, άφηναν να εννοηθεί πως το όλο θέμα έχει προκύψει από κυβερνητικά στελέχη που θέλουν να εκθέσουν τον Αλαφούζο και γι’ αυτό τον λόγο έχει προκύψει η πληροφορία πως στον Αλαφούζο δεν φτάνουν τα συνολικά 27 εκατομμύρια που προσφέρονται και θέλει άλλα 13 εκατομμύρια ευρώ για να δώσει τη συγκατάθεσή του.
Πρόσθεταn, δε, πως ο Αλαφούζος έχει επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι θέλει να απεμπλακεί από τον Παναθηναϊκό και πως θα του ήταν εύκολο να το κάνει αν είχε μία τέτοια πρόταση στα χέρια του.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here