Ενταση στις φυλακές Κορυδαλλού για την βίαιη μεταγωγή του Κ. Γιατζόγλου

Ένταση επικρατεί από το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού, με αφορμή την μεταγωγή του κρατούμενου για τα τρομοδέματα Κωνσταντίνου Γιατζόγλου, η οποία έγινε με χρήση βίας από άντρες των ΕΚΑΜ, όπως καταγγέλλουν κρατούμενοι.

Σύμφωνα με ανάρτηση στον ιστότοπο athens,indymedia,org, οι κρατούμενοι πήραν κλειδιά και ασύρματο από τους φύλακες και ζητούν να έρθει εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης. » Ό,τι συμβαίνει είναι στα πλαίσια της κινητοποίησης των κρατουμένων και για την επιστροφή του αναρχικού συντρόφου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού», αναφέρουν.

Ο Κωνσταντίνος Γιατζόγλου, που βρίσκεται σε απεργία πείνας και κατηγορείται για την υπόθεση με το τρομοδέμα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, μετήχθη βιαίως νωρίς το πρωί από το κελί του στον Κορυδαλλό, σύμφωνα με μήνυμα – ανάρτηση συγκρατούμενών του σε γνωστό ιστότοπο αντιεξουσιαστικού περιεχομένου.

«Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου αντιστάθηκε όσο μπορούσε και τότε τα ΕΚΑΜ και άλλοι κουκουλοφόροι ένστολοι όρμησαν στο κελί του και τον χτύπησαν. Στη συνέχεια του φόρεσαν χειροπέδες και τον  πήραν σηκωτό με τη βία βγάζοντας τον έξω από την ακτίνα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Η πτέρυγα της φυλακής ήταν κλειδωμένη εκείνη τη στιγμή και οι κρατούμενοι κοπανούσαν τις πόρτες και έβριζαν τους μπάτσους. Μέχρι στιγμής η φυλακή δεν έχει ανοίξει και οι κρατούμενοι παραμένουν κλειδωμένοι», αναφέρει η σχετική ανάρτηση που έγινε στις 7:15 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την μεταγωγή, επικράτησε ένταση και σημειώθηκαν μικροεπεισόδια, καθώς οι κρατούμενοι στις πτέρυγες Α και Δ , μεταξύ των οποίων και μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» , έχουν καταλάβει κοινόχρηστους χώρους των φυλακών.

Ο 29χρονος είχε μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας, στις φυλακές Κορυδαλλού στο πλαίσιο διεξαγωγής δίκης που θα πραγματοποιούνταν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα για παλαιότερη υπόθεση, η οποία αφορούσε μεταφορά εκρηκτικών σε σακίδια στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε και ο Κ. Γιατζόγλου προχώρησε σε απεργία πείνας με αίτημα την παραμονή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα ΕΚΑΜ μπήκαν στο κελί του Κ. Γιατζόγλου για να τον μεταφέρουν με αποτέλεσμα κρατούμενοι να αντιδράσουν φωνάζοντας συνθήματα, ενώ επισημαίνουν πλέον η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here