Ένταση στη Βουλή μεταξύ Κοντονή-Γκιρτζίκη για τους τακτικούς δικαστές

 Διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής κι ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης για τη στελέχωση των πειθαρχικών οργάνων με τακτικούς δικαστές και όχι συνταξιούχους.
   Ο Γκιρτζίκης έριξε το μπαλάκι στο νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας που τον συνόδευε, Βασίλη Σαράκη, ο οποίος είπε: «Υπάρχει μία παρεξήγηση, γιατί το καταστατικό της ΕΠΟ προβλέπει εν ενεργεία δικαστικούς. Στην ΕΠΟ όμως οι δικαστές είναι συνταξιούχοι, γιατί η Πολιτεία δεν επιτρέπει στους τακτικούς να συμμετέχουν σε μικτά όργανα«.
  Το επιχείρημα προκάλεσε την αντίδραση του κ Κοντονή: «Από τη στιγμή που η Πολιτεία νομοθετεί υπέρ αυτού, η ΕΠΟ πρέπει να ακολουθήσει και  να μην βασίζεται σε μια διάταξη των διεθνών ομοσπονδιών για να συνθέτει όργανα χωρίς κανέναν τακτικό δικαστή. Το καταστατικό της ΟΥΕΦΑ σας λέει απλά να έχουν νομική γνώση και όχι να είναι άσχετοι».
  Τα πνεύματα οξύνθηκαν, καθώς ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ ανέβασε τους τόνους: «Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων είναι εν ενεργεία, ο μόνος που απέμεινε από το προηγούμενο σύστημα. Τα υπόλοιπα είναι τεχνάσματα της Πολιτείας. Μην σκοτώνουμε τα άλογα όταν γεράσουν. Χάνουν δηλαδή την αμεροληψία τους οι δικαστές όταν συνταξιοδοτηθούν;«.
  Ο υφυπουργός Αθλητισμού ωστόσο ανταπάντησε: «Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτος δεν επιτρέπει μεικτά όργανα τακτικών δικαστών και δικηγόρων. Εμείς σας δίνουμε τη δυνατότητα για τακτικούς δικαστές για να σταματήσουν οι λοβιτούρες. Τους δέχεστε;«
   Στο δικηγόρο της ΕΠΟ επιτέθηκαν τόσο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, όσο και ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Παύλος Χαϊκάλης, θεωρώντας αμφότεροι ότι δεν είχε απαντήσει στα καίρια ερωτήματα που του τέθηκαν.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Γκιρτζίκης αναφέρθηκε στο κεφάλαιο της βίας, σημειώνοντας:
«Εχουμε καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο για τη βία. Το πρώτο που χάνει άλλωστε είναι το ποδόσφαιρο. Η συνεργασία με το Υπουργείο έγινε, θα μπορούσε να γίνει σε μεγαλύτερο βαθμό«.
   Για τα ανοικτά ζητήματα της δικαιοσύνης υπογράμμισε επίσης: «Δεν αγγίζω τη δικαιοσύνη, σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας, η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της«.
  
   Ο Κωνσταντινέας
  Στη συζήτηση έκανε ουσιαστική παρέμβαση ο βουλευτής Καλαμάτας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας: «Η ΕΠΟ που δεν έχει εναρμονίσει το καταστατικό της με αυτό των  ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, λέει να σεβαστούμε τις διεθνείς συνομοσπονδίες! Πρώτον, δεν έχει συγκροτήσει σώμα επιθεωρητών για τη διαφθορά. Δεύτερον,  που είναι τα λεφτά της ΟΥΕΦΑ για το πρόγραμμα “hatrick”, κύριε Γκιρτζίκη; Ποια γήπεδα έχετε φτιάξει; Τρίτον, που είναι ο κώδικας ηθικής που έχετε εναρμονίσει όταν το μισό ΔΣ και οι μισοί διαιτητές κατηγορούνται και παραμένουν στις θέσεις τους; Προσωπική ερώτηση: Αυτή τη στιγμή ο Ειδικός Ανακριτής διερευνά  καταγγελίες για «στημένους πίνακες», κατόπιν καταγγελιών ιδίου μέλους σας, σας ερωτώ κ. Γκιρτζίκη, είστε περήφανος για το ΔΣ της ΕΠΟ αυτή τη στιγμή;».
    Την Τετάρτη (29/4) ο κ Κοντονής θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα της ΟΥΕΦΑ Τζιάνι Ινφαντίνο.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here