Ένταση στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά του Νίκου Καρανίκα τοποθετήθηκε και ο Πάνος Λάμπρου και η Αννέτα Καββαδία, ο πρώτος μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κορυφαίο στέλεχος της τάσης των «53+», η δεύτερη πρώην βουλευτής.

Αφορμή στάθηκε η δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου και η οργίλη τοποθέτηση του Καρανίκα υπέρ της και εναντίον όσων της άσκησαν κριτική.

«Είμαι λίγο μακριά, Ιντερνετ με το ζόρι, αλλά η δυσοσμία του φανατισμού και της χυδαιολογίας έφτασε μέχρι εδώ. Κρίμα… Η Αριστερά, η δική μας Αριστερά, έχει μάθει να ακούει, να κουβεντιάζει, να στοχάζεται και να αναστοχάζεται. Ή αυτή την εντύπωση είχα και αυτή την επιθυμία συνεχίζω να έχω», έγραψε στο Διαδίκτυο ο Πάνος Λάμπρου

«Θα το παλέψουμε! Ο διάλογος, ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη, ο αναγκαίος πλουραλισμός δεν θα ηττηθούν και δεν θα εξαφανιστούν μέσα στην ομίχλη της μονοφωνίας, του φανατισμού και της λεκτικής χυδαιότητας».

Αντέδρασε και η πρώην βουλευτής Αννέτα Καββαδία, που απάντησε στο άρθρο της Θ. Τζάκρη, στο οποίο αναφέρθηκε σε «αριστερίζουσες εκκρεμότητες εντός ΣΥΡΙΖΑ», αλλά και στους χαρακτηρισμούς του Νίκου Καρανίκα περί «θηλαστικών και παράσιτων».

«Εκκρεμότητες έχω πολλές στη ζωή μου, ποτέ όμως δεν θεώρησα «εκκρεμότητα» συντρόφους και συντρόφισσές μου. Ποτέ -στο όνομα οποιασδήποτε εσωκομματικής “διαμάχης”- δεν διανοήθηκα χαρακτηρισμούς όπως “αμόρφωτα, κομπλεξικά, θηλαστικά, παράσιτα” και “ανιστόρητοι μηδενιστές σεχταριστές”, στους οποίους, μάλιστα, δείχνουν κάποιοι και την πόρτα της εξόδου (αλήθεια, ποιος και από πού διώχνει κάποιους άλλους, άραγε;)», έγραψε μεταξύ άλλων η Αννέτα Καββαδία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here