Ενταση σε Ευελπίδων-Αναβολή δίκης συλληφθέντων στο άγαλμα Τρούμαν

Αναβολή για τις 25 Απριλίου πήραν οι δύο συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων κατά τη διάρκεια της αντιπολεμικής πορείας μαθητών και καθηγητών του ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών), που πρόσκεινται στο ΚΚΕ. Τα επεισόδια έγιναν όταν κάποιοι επιχείρησαν να γκρεμίσουν το άγαλμα του Τρούμαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Κατά τη μεταφορά τους, επικράτησε ένταση, όταν μια μικρή ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να πλησιάσει τους δύο συλληφθέντες και παράλληλα αποδοκίμασε την αστυνομική συνοδεία πετώντας τους μπουκάλια με νερό.

Έξω από το κτίριο 7 των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 500 διαδηλωτές εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους δύο συλληφθέντες που παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Το απόγευμα τη Δευτέρας προσήχθησαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, αντίσταση κατά της αρχής, παράβαση του νόμου περί όπλων, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, που έχει απευθύνει κάλεσμα στα δικαστήρια, καταγγέλλει τον «αυταρχισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και τονίζει ότι: «Η κυβέρνηση αφού πρώτα μέσω των δυνάμεων καταστολής χτύπησε βίαια την αντιπολεμική πορεία με χημικά και γκλομπ, στέλνοντας στο νοσοκομείο σπουδαστές και μαθητές, συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο παραπέμποντας με αυτόφωρη διαδικασία δύο νεαρούς διαδηλωτές, φορτώνοντάς τους μία σειρά αστήρικτες, αλλά βαρύτατες κατηγορίες».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here