Ένταση μεταξύ Μελισσανίδη-Βασιλόπουλου για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια (pics)

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνάντηση των εκπροσώπων της ΑΕΚ στο ΥΠΑΠΕΝ με τον Υπουργό, Πάνο Σκουρλέτη και τον Δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που είναι αντιπρόεδρος της «Δικέφαλος 1924», εμφανώς εκνευρισμένος από την πρόταση-τοποθέτηση του Βασιλόπουλου στη σύσκεψη για την ανέγερση του γηπέδου σε άλλο χώρο, απάντησε: «Να κάνεις το Δημαρχείο αλλού…».

Ήταν η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Άρη Βασιλόπουλο και κατά τη διάρκεια της συζήτησης το κλίμα… ηλεκτρίστηκε. Ενδεικτική ήταν η φράση του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη μετά την συνάντηση, όταν είπε «σας διαβεβαιώνω δεν ήταν μια εύκολη κουβέντα».

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο Άρης Βασιλόπουλος έριξε την πρόταση για αλλαγή της θέσης δημιουργίας του γηπέδου, εντός της πόλης της Νέας Φιλαδέλφειας, κάτι το οποίο δεν συζητούν από πλευράς ΑΕΚ. Ο Δήμαρχος της Νἐας Φιλαδέλφειας φέρεται να πρότεινε μια έκταση στο ύψος της Renault, επί της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξερράγη και του απάντησε: «Να κάνεις αλλού το Δημαρχείο αν θέλεις…. Αν ο δήμαρχος θέλει να φτιαχτεί γήπεδο στη Renault, ας επιχειρήσει να φτιάξει το δημαρχείο στη Renault».

Τελικά, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας, υπό την εποπτεία του ΥΠΑΠΕΝ και την συμμετοχή του Δήμου, της ΑΕΚ αλλά και της Περιφέρειας Αττικής, ώστε να βρεθεί τρόπος να προχωρήσει το γήπεδο. Η εξέλιξη αυτή ικανοποίησε και τους ανθρώπους της ΑΕΚ, αν και ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποχώρησε από τη συνάντηση χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, δήλωσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω, πως δεν ήταν μια εύκολη κουβέντα. Αλλά το γεγονός πως βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι και οι δύο πλευρές είναι σημάδι πως βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Αποφασίστηκε να κάνουμε μια κοινή ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή και του Υπουργείου, στην οποία θα καλέσουμε και την Περιφέρεια, προκειμένου να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που θέλουμε. Και οι δύο πλευρές είναι πλέον πιο ώριμες και αυτό που θέλουμε είναι να γίνει ένα γήπεδο που θα τηρεί τις ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της ΑΕΚ και του κόσμου της και τις ανάγκες της πόλης της Νέας Φιλαδέλφειας».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Βαγγέλης Ασλανίδης, υποστήριξε: «Έγινε μία συζήτηση, η οποία κατέληξε σε ένα συναινετικό κλίμα, σε ένα κλίμα, διαφαινόμενης σύμπνοιας μεταξύ των δύο πλευρών. Στην αρχή βέβαια υπήρξε μια ένταση γιατί μας προτάθηκε η αλλαγή του χώρου ανέγερσης του γηπέδου. Να γίνει δηλαδή σε μια τοποθεσία όπου υπάρχουν σχολεία ή ακόμη και στο χώρο όπου υπάρχει η Renault. Εκεί υπήρχε η δική μας κάθετη αντίθεση και δεν σας κρύβω ότι ο κ. Μελισσανίδης απάντησε ότι αν ο Δήμαρχος θέλει να φτιάξει το γήπεδο της ΑΕΚ στη Renault, ας προσπαθήσει να φτιάξει το δημαρχείο στη Renault. 

Πέραν όλων αυτών έγινε και μία συζήτηση πάνω σε δεδομένα που είχαν συζητηθεί εδώ και καιρό με διαβουλεύσεις, με συναντήσεις και προκειμένου να επανατοποθετούνται τα ίδια θέματα, να χάνουμε χρόνο όλες οι πλευρές, αποφασίστηκε να γίνει και εδώ μια ομάδα εργασίας μέσω της οποίας οι δύο πλευρές, με την εποπτεία του Υπουργείου, θα προσπαθήσουν να βρουν τη λύση για το αναμενόμενο και το θετικό αποτέλεσμα, που κατά ομολογία όλων είναι να γίνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, να γίνει στον δικό μας χώρο, στο δικό μας οικόπεδο κατά τον καλύτερο τρόπο και να καλύπτει και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και το κυκλοφοριακό και το θέμα στάθμευσης και όλα τα υπόλοιπα».

Ο Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος, είπε:«Ήταν μια πρώτη τριμερή συνάντηση και αυτό είναι ένα θετικό πρώτο βήμα. Εμείς καταθέσαμε ξανά τις προτάσεις μας. Λέμε ναι στο γήπεδο και έχουν συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο που θα ενταχθεί στην πόλη. Θέλουμε το γήπεδο. Και ότι λέμε, το λέμε καλοπροαίρετα για να μην υποβαθμιστεί η πόλη από το έργο. Θα ήταν μια ιδανική λύση να μεταφέρουμε το γήπεδο αλλού, αφού όμως δεν το συζητάει η ΑΕΚ, δεν το συζητάμε και εμείς».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here