Ενταση και μαζικές διαδηλώσεις μετά τις τρεις δολοφονίες νεαρών Παλαιστινίων από ισραηλινά πυρά-Αμπάς: Διακόπτουμε κάθε επαφή

Μαζικές είναι οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που έχουν ξεσπάσει μετά τους σημερινούς τρείς θανάτους παλαιστινίων από ισραηλινά πυρά. Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπας δήλωσε στην παλαιστινιακή τηλεόραση πως «διακόπτεται κάθε επαφή σε κάθε επίπεδο με την πλευρά του Ισραήλ».

Η ένταση ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη ανέβηκε σήμερα επικίνδυνα ενώ δεν αποκλείεται και στρατιωτική κινητοποίηση στην περιοχή.

Συγκεκριμένα:

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας και ένας τρίτος έπεσε επίσης νεκρός από σφαίρες, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, καθώς συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.
Ο ένας από τους Παλαιστίνιους σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στη συνοικία Αλ Τουρ, κοντά στην Παλιά Πόλη.
Ένας δεύτερος δέχτηκε μια σφαίρα στην καρδιά στο Άμπου Ντις, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τα θύματα είναι ο Μοχάμεντ Σάραφ, 17 ετών, ο Μοχάμεντ Λάφι, 18 ετών και ο Μοχάμαντ Χάσαν Άμπου Γάναμ, άγνωστης ηλικίας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι για τον θάνατο του Σάραφ ευθύνεται ένας Ισραηλινός έποικος.
Το υπουργείο είχε ανακοινώσει αρχικά τον θάνατο ενός άλλου Παλαιστίνιου, που χτυπήθηκε επίσης από σφαίρα σε μια άλλη συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όμως οι συνθήκες του θανάτου του δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη.
Οι συγκρούσεις
 Οι συγκρούσεις ξέσπασαν γύρω από την Παλιά Πόλη όταν οι ισραηλινές αρχές απαγόρευσαν στους Παλαιστίνιους άνδρες κάτω των 50 ετών την πρόσβαση στην Πλατεία των Τεμενών, τον τρίτο ιερότερο χώρο για τους μουσουλμάνους.
Να σημειωθεί επίσης ότι το τηλεοπτικό κανάλι Channel 10 του Ισραήλ μετέδωσε πως ένα 8χρονο παιδί πέθανε αφού εισέπνευσε δακρυγόνα, όμως κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή.
Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ είπε ότι τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος ανέφερε ότι έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον377 διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων από τα δακρυγόνα.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here