Ενταση και αναβολή των φοιτητικών εκλογών στο Πάντειο

Ένταση σημειώθηκε κατά την εκλογική διαδικασία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όταν ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε σε κτίριο και πέταξε τρικάκια. Οι εκλογές αναβλήθηκαν επ’ αόριστο με τις φοιτητικές παρατάξεις να αποχωρούν από το χώρο.

Εν τω μεταξύ, διπλή είναι η κάλπη για το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, με τη μία να έχει στηθεί στη Νομική και τη ΔΑΠ να έχει στήσει ξεχωριστή κάλπη στο Ζάππειο. Εξάλλου, για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η ΠΑΣΠ έχει στήσει κάλπη στο Σπόρτινγκ, χωρίς όμως καμία άλλη παράταξη να αναγνωρίζει την εκλογική διαδικασία για τη σχολή.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι διαδικασίες στις υπόλοιπες σχολές βαίνουν ομαλά .

Οι φοιτητές της χώρας ξεκίνησαν να προσέρχονται στις κάλπες από τις 07:00 το πρωί για να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στο πλαίσιο των φοιτητικών εκλογών που πραγματοποιούνται στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 19:00 το απόγευμα.

Με αφορμή τις φοιτητικές εκλογές, το «Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου» ανάρτησε κείμενο στο athens.indymedia.org για την «αντιεκλογική» παρέμβαση του στο Πάντειο, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως «κάθε χέρι που ψηφίζει νομιμοποιεί την υποδούλωση του σε καθοδηγούμενες μαριονέτες».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here