Ένσταση συνταγματικότητας από Βενιζέλο-Αποστομωτική απάντηση Φίλη

Το δημοψήφισμα εντός πέντε ημερών αποτελεί υφαρπαγή και αλλοίωση της λαϊκής βούλησης και η πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου υπέρ της διεξαγωγής του συνιστά θεσμική εκτροπή, καταστρατήγηση του Συντάγματος και έναρξη πραξικοπήματος, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος κατέθεσε προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου
ένσταση αντισυνταγματικότητας επί του περιεχομένου της πρότασης της κυβέρνησης για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, την οποία ανέπτυξε στη Βουλή.

Αποστομωτική απάντηση Φίλη

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, υποστηρίζοντας ότι δεν ισχύει ότι πρόκειται για δημοσιονομικό νομοσχέδιο αλλά για κρίσιμης εθνικής σημασίας θέμα.

Ο κ. Φίλης απέφυγε να τοποθετηθεί στους ισχυρισμούς Βενιζέλου για εκτροπή και πραξικόπημα, αποκαλώντας τον υπότροπο παρόμοιων πρακτικών ενώ τον κατηγόρησε ότι προσπαθεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο θέμα. «Εχουμε εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ευαισθησία του, και πιστεύουμε ότι θα σεβασθεί την απόφαση της Βουλής και δεν θα φέρει προσκόμματα στην έκφραση του λαού.

Οσον αφορά το επιχείρημα του κ. Βενιζέλου ότι το ερώτημα που τίθεται είναι ανύπαρκτο, τόνισε πως είναι απόλυτα υπαρκτό το έγγραφο των θεσμών. Ακόμη κι αν το πα΄ρουν πίσω θα πρόκειται για κόλπο. Γι αυτό πρέπει να υπάρξει δέσμευση ότι απορριφθεί σε οποιαδήποτε μορφή του επανέλθει», κατέληξε ο κ. Φίλης.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here