Ερντογάν: Στοχοποιεί δημοσιογράφους, βουλευτές, ακτιβιστές μετά το μακελειό

Ελάχιστο χρόνο μετά τη νέα φονική έκρηξη στην Άγκυρα, για την οποία η κυβέρνηση ενοχοποιεί το ΡΚΚ, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε τη διεύρυνση του όρου «τρομοκράτης» ώστε να περιλάβει και τους υποστηρικτές της τρομοκρατίας, που είναι το ίδιο ένοχοι, όπως είπε.

«Δεν είναι μόνο το πρόσωπο που τραβάει τη σκανδάλη, αλλά και εκείνοι που το έκαναν δυνατό που πρέπει να χαρακτηρισθούν τρομοκράτες, ανεξάρτητα του τίτλου τους» είπε διευκρινίζοντας ότι «μπορεί να πρόκειται για έναν δημοσιογράφο, έναν βουλευτή ή ένα παράγοντα της κοινωνίας των πολιτών».

Είναι προφανές ότι ο Τούρκος πρόεδρος, επιχειρεί να εκμεταλλευθεί το νέο μακελειό με τα 37 θύματα προκειμένου να στοχοποιήσει τους πολιτικούς αντιπάλους που επιθυμεί, μέσω της συσχέτισης και της ταύτισής τους με τη τρομοκρατία.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πλέον, ότι το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί να εκμεταλλευθεί τις τρομοκρατικές επιθέσεις για να ξεκαθαρίσει τους πολιτικούς λογαριασμούς τους τόσο με το φιλοκουρδικό κόμμα της Ελευθερίας(HDP) όσο και με του δημοσιογράφους και τους ακτιβιστές των κοινωνικών αγώνων υπέρ των ατομικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών στη Τουρκία.

Ο Ερντογάν που συμπεριφέρεται ως ο νέος Σουλτάνος, διευρύνοντας τον όρο του τρομοκράτη, θέλει να αποδώσει σε όσους διαφωνούν μαζί του ζητώντας τον τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του ΡΚΚ στη Ν.Α Τουρκία, την ποινική κατηγορία  του υποστηρικτή της τρομοκρατίας!

Πρόκειται για παραβίαση στοιχειωδών δημοκρατικών κανόνων και ελευθεριών,  που δεν συνάδουν με ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος που θέλει μάλιστα να ενταχθεί στην ΕΕ. Αλλά έτσι όπως κατάντησε πλέον η ΕΕ, τα πάντα είναι δυστυχώς, πιθανά.

Το μακελειό 

Τουρκικές κυβερνητικές πηγές, αποδίδουν την φονική έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε 37 άτομα και τραυμάτισε σοβαρά άλλα 125, σε κούρδους μαχητές και γι αυτό ως αντίποινα, ξεκίνησαν νέες αεροπορικές επιδρομές κατά κουρδικών στόχων στα νοτιανατολικά της χώρας και το Ιράκ.

Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, δράστες της επίθεσης είναι ένα ζευγάρι βομβιστών, ένας άνδρας και μία γυναίκα. Η γυναίκα είχε ενταχθεί στο ΡΚΚ το 2013. Πρόκειται για μια 24χρονη φοιτήτρια από την πόλη Καρς της ανατολικής Τουρκίας.

Eπικαλούμενο πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ο δεύτερος φερόμενος βομβιστής ήταν Τούρκος υπήκοος και συνδεόταν κι αυτός με το PKK.

Σύμφωνα με το CNN Turk, η αντιτρομοκρατική έχει συλλάβει τουλάχιστον 29 άτομα, ενώ σύμφωνα με το Reuters τέσσερις ύποπτοι μεταφέρονται στην Άγκυρα από την πόλη Σανλιούρφα, βόρεια των συνόρων με τη Συρία, όπου φέρεται να νοικιάστηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here