Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Novartis: Η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί να μετατρέπει τη Δικαιοσύνη σε μέρος του πολιτικού προβλήματος

Ανακοίνωση με πολλαπλούς αποδέκτες εξέδωσε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), με αφορμή το σκάνδαλο της Novartis και την μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης.

«Η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατρέπει διαχρονικά τη Δικαιοσύνη σε μέρος του πολιτικού προβλήματος», τονίζει η Ενωση η  οποία τηρεί ίσες αποστάσεις από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Η ΕΔΕ επισημαίνει ότι οι δικαστές και εισαγγελείς οφείλουν με τις αποφάσεις τους να περιφρουρούν το κύρος της δικαιοσύνης και υπογραμμίζει ότι απαίτηση όλων είναι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης με την απαρέγκλιτη  βεβαίως τήρηση των θεσπισμένων δικονομικών και ουσιαστικών κανόνων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τη διερεύνηση της υπόθεσης Novartis εντείνεται διαρκώς η πολιτική σύγκρουση με επίκεντρο της αντιπαράθεσης τη δικαστική διαδικασία που ακολουθήθηκε και την αξιοπιστία ή μη των μαρτυρικών καταθέσεων.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπενθυμίζει  ακόμα μια φορά προς κάθε κατεύθυνση   τον σεβασμό στην εκ του  Συντάγματος απορρέουσα διάκριση των εξουσιών,  την ισοτιμία μεταξύ αυτών και ως εκ τούτου τον διακριτό ρόλο της δικαστικής εξουσίας. Η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατρέπει διαχρονικά τη Δικαιοσύνη σε μέρος του πολιτικού προβλήματος .

Οι Δικαστές και Εισαγγελείς της χώρας οφείλουν να ενεργούν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους περιφρουρώντας με τις αποφάσεις τους και τις ενέργειες τους το κύρος και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Τέλος αυτονόητη είναι σε ένα Κράτος Δικαίου η απαίτηση όλων για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με την απαρέγκλιτη  βεβαίως τήρηση των θεσπισμένων δικονομικών και ουσιαστικών κανόνων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here