Ενωση Δικαστών: Επίθεση κατά της Δημοκρατίας η βομβιστική επίθεση στο Εφετείο-Εχουν ευθύνες όσοι καλλιέργησαν πολεμικό κλίμα με τη δικαιοσύνη και συκοφάντησαν λειτουργούς της

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ

«Επίθεση κατά της Δημοκρατίας» χαρακτηρίζει τη σημερινή βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αποδίδοντας μάλιστα ανοιχτά ευθύνες στην κυβέρνηση και όσους καλλιεργούν πολεμικό κλίμα κατά της δικαιοσύνης συκοφαντώντας τους λειτουργούς της.

Αναφέρουν οι δικαστές στην ανακοίνωσή τους:

Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους. Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προσηλωμένοι στο συνταγματικό τους καθήκον δεν πτοούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια της χώρας.

Οι δικαστικοί καλούν όσους «καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη» να αναλογιστούν «επιτέλους τις ευθύνες τους».

Κάνουν λόγο για κατασυκοφάντηση του δικαστικού σώματος και επισημαίνουν ότι «τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις».

Η Ένωση επισημαίνει ότι οι δικαστικοί λειτουργοί «δεν πτοούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Προσθέτει όμως πως η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια.

Καμία ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει απέναντι σε φαινόμενα που στρέφονται κατά της δημοκρατίας και του ομαλού κοινοβουλευτικού βίου, δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος επισκέφτηκε το σημείο της βομβιστικής επίθεσης.

Εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή του, σημειώνοντας πως σκοπός των δραστών δεν ήταν μόνο η πρόκληση υλικών ζημιών αλλά και η διακινδύνευση ανθρώπινων ζωών, με δεδομένο ότι πυροβόλησαν εναντίον φύλακα που προσπάθησε να τους καταδιώξει.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here