Ενοχη για δολοφονία-Την είχε δώσει ένας ..παπαγάλος!

Ένοχη για τον φόνο του συζύγου της, τον οποίο πυροβόλησε πέντε φορές, κρίθηκε μια γυναίκα στο Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών, με τον παπαγάλο του θύματος να «καρφώνει» τον ένοχο. Ομως τελικά για τηνκαταδίκη της δεν χρησιμοποιήθηκε η μαρτυρία του αφρικανικού παπαγάλου!  

Όλα ξεκίνησαν το 2015, όταν η 49χρονη σήμερα Γκλένα Ντούραμ πυροβόλησε πέντε φορές τον σύζυγό της Μάρτιν ενώπιον του παπαγάλου, ο οποίος ακούει στο όνομα Μπαντ.

Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο προς το μέρος της προσπαθώντας, ανεπιτυχώς, να βάλει τέλος και στη δική της ζωή.

Σύμφωνα με τους γονείς και την πρώτη σύζυγο του θύματος Κριστίνα Κέλερ -η οποία φροντίζει τον παπαγάλο- ο Μπαντ επαναλαμβάνει συχνά φράσεις από τη συζήτηση του ζευγαριού που προηγήθηκε του φόνου, ενώ καταλήγει λέγοντας «μην πυροβολήσεις».

Αν και «φωτογράφησε» τον δράστη, η μαρτυρία του Μπαντ -ενός γκρι αφρικανικού παπαγάλου- δεν χρησιμοποιήθηκε στο δικαστήριο, με τους ενόρκους να βασίζονται σε άλλα, πιο τρανταχτά αποδεικτικά στοιχεία, κρίνοντας την 49χρονη ένοχη για ανθρωποκτονία.

Η ποινή της Ντούραμ αναμένεται να ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα.

Μιλώντας πριν από ένα χρόνο στον τοπικό Τύπο και σύμφωνα με το BBC, ο εισαγγελέας Ρόμπερτ Σπρίνγκστεντ είχε πει ότι είναι ασαφές εάν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όσα έλεγε ο παπαγάλος  ως αποδεικτικό στοιχείο, καθώς ήταν μάλλον απίθανο το πτηνό να κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στη διάρκεια της δίκης.

Ο αφρικανικός γκρίζος παπαγάλος ζει στα τροπικά δάση της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής και θεωρείται από τους ειδικούς ως ένα από τα ευφυέστερα πουλιά.

Πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο πτηνό. Όσο μεγαλώνει, ο Αφρικανικός γκρίζος παπαγάλος γίνεται ένα πολύ ευγενικό, γλυκό και αφοσιωμένο στον ιδιοκτήτη του πτηνό ενώ, όπως θα διαπιστώσετε όσοι αποκτήσετε κάποιον, είναι και ιδιαίτερα κοινωνικό ον!

Λέγεται πως, νοητικά και συναισθηματικά, ο Αφρικανικός γκρίζος παπαγάλος μοιάζει με ένα πεντάχρονο παιδί. Σταδιακά, εφόσον απολαμβάνει την προσοχή του ιδιοκτήτη του αναπτύσσει πολύ ισχυρούς δεσμούς μαζί του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here