Εννιά χρόνια με αναστολή σε δικηγόρο που υπεξαίρεση εγγύηση 500.000 ευρώ

Ποινή κάθειρξης εννέα ετών με αναστολή στην έφεση επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον δικηγόρο Ασημάκη Ασημακόπουλο,  ο οποίος φέρεται να κράτησε την εγγύηση ύψους 500 χιλιάδων ευρώ που είχε επιβληθεί ως περιοριστικός όρος στον Αλέξανδρο Αβατάγγελο, για να μην προφυλακιστεί για την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων.

Ο δικηγόρος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να γίνει το εφετείο με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του και εγγύηση 10.000 ευρώ.

Τον Νοέμβριο του 2013, ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος μετά την απολογία του στον ανακριτή,  έπρεπε να καταβάλλει το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ που του είχε επιβληθεί ως περιοριστικός όρος, μέσα σε διάστημα δέκα ημερών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Επειδή όμως οι τραπεζικές καταθέσεις του ήταν στο εξωτερικό κι εκείνος δεν μπορούσε να ταξιδέψει εκτός Ελλάδας, ο Αλ. Αβατάγγελος ζήτησε από τον δικηγόρο του να κάνει αίτηση στον ανακριτή για παράταση της προθεσμίας της καταβολής της εγγυοδοσίας μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου 2014.

Ο κατηγορούμενος με τέσσερα εμβάσματα από τράπεζες του εξωτερικού κατέθεσε στο λογαριασμό του συνηγόρου του 575.000 ευρώ, προκειμένου στη συνέχεια, να καταβληθούν 500.000 ευρώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα αποτελούσε την αμοιβή για τις νομικές του υπηρεσίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα χρήματα αυτά ουδέποτε καταβλήθηκαν ως εγγύηση, με αποτέλεσμα στις 20 Δεκεμβρίου 2013 ο επιχειρηματίας να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου παρέμεινε επί περίπου 4,5 μήνες, δηλαδή ωσότου συγκεντρώσει εκ νέου άλλες 500.000 ευρώ και να τα καταβάλει ως εγγυοδοσία.

Στον δικηγόρο έχει αφαιρεθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος με δυο αποφάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here